zhinka-obduryuvala-dovirlivikh-batkiv-obitsyayuchi-yikh-dityam-vstup-do-vishiv-u-polschi

Жінка обдурювала довірливих батьків, обіцяючи їх дітям вступ до вишів у Польщі

 • 9267 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Прокуратура Київської області повідомила про підозру засновнику благодійного фонду в м. Біла Церква, яка шахрайським шляхом заволоділа коштами батьків, під приводом організації для дітей поїздки на екскурсії навчальними закладами Республіки Польща. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області, передає УНН.

"За процесуального керівництва Білоцерківської місцевої прокуратури 52-річній жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) КК України", - йдеться у повідомленні.

Установлено, що упродовж 2016-2017 років жителька м. Біла Церква, будучи засновником та керівником одного із благодійних фондів у м. Біла Церква, поширила інформацію серед учасників фонду про організацію групи дітей учасників благодійного фонду для поїздки на ознайомчу екскурсію із навчальними закладами Республіки Польща, з можливістю вступу та подальшого навчання у вказаних закладах.

Як з'ясувалось, жінка, не маючи мети, підстав та можливості організувати дану поїздку, шляхом зловживання довірою, присвоювала грошові кошти батьків дітей, які виявили бажання взяти участь у запропонованій нею екскурсії.

Таким чином, шахрайським шляхом, жінка заволоділа грошовими коштами 15 осіб в Київській області, чим завдала матеріальних збитків потерпілим на суму майже 13 тис. грн.

Встановлюються особи інших потерпілих, оскільки жінка діяла на території декількох областей України.

Санкція інкримінованої підозрілій статті передбачає покарання у виді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від 1 до 2 років, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, туроператор з Рівного ошукала громадян на 80 тисяч доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП