zhiteli-novooleksandrivki-povidomili-misiyi-obsye-pro-zapas-yizhi-lishe-na-2-tizhni

Жителі Новоолександрівки повідомили місії ОБСЄ про запас їжі лише на 2 тижні

 • 6978 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Жителі Новоолександрівки, що на Луганщині, розповіли спостерігачам СММ ОБСЄ, що у них залишилося їжі та дров лише на два тижні. Про це на брифінгу заявив перший заступник керівника місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає кореспондент УНН.

"Жителі Новоолександрівки, що на заході Луганщини, повідомили нам, що в них запасів їжі та дров залишилось на 2 тижні. У них немає електрики, вони не можуть піти, до розташованих поблизу лісів, щоб заготовити дрова через ризик присутності мін та боєприпасів і вони мають обмежений доступ до прилеглих місць. Багато з них вимушені розраховувати тільки на гуманітарну допомогу", - сказав А.Хуг.

Він зазначив, що замість того, щоб сприяти доставці цієї допомоги є деякі люди, які зацікавлені в перешкоджанні цьому.

"Люди, який належить фактичний район над окремими районами Луганської області вигнали цього тижня міжнародну неурядову організація "Людина в біді", яка надає гуманітарну допомогу жителям Донбасу. Це рішення підкреслює те, що особам відповідальним за прийняття рішень необхідно почати дослухатися до людей, чиї інтереси вони представляють, або людей, за твердженнями цих же осіб вони представляють. Їм необхідно дослухатися та реагувати на потреби людей. Очевидно, що населення Донбасу хоче миру, але його нема", - сказав він.

Нагадаємо, подачу води на територію окупованої Луганщини припинено з 1 грудня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП