zhitelki-mariupolya-pid-viglyadom-sotspratsivnikiv-obkradali-pensioneriv

Жительки Маріуполя під виглядом соцпрацівників обкрадали пенсіонерів

 • 8962 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. У Маріуполі судитимуть двох жінок, які під виглядом соціальних працівників обкрадали квартири пенсіонерів. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Прокуратурою Донецької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, які вчинили ряд крадіжок особистого майна громадян похилого віку.

В ході розслідування встановлено, що на початку 2016 року дві мешканки м. Маріуполя 27-ми та 38-ми років вирішили покращити свій майновий стан за рахунок чужого майна.

Для цього спільниці вдень навідувались до багатоквартирних будинків та підшукували квартири, у яких мешкали особи похилого віку. В подальшому, під вигаданими приводами надання соціальної допомоги, продажу білизни, придбання старих годинників тощо, жінки потрапляли до осель своїх жертв, де викрадали грошові кошти, ювелірні вироби та інше майно.

Усього, протягом 2016-2017 років правопорушниці вчинили понад 10 епізодів крадіжок майна громадян похилого віку на території м. Маріуполя та прилеглих районів. Загальна сума заподіяної шкоди склала понад 120 тис грн.

Дії зловмисниць кваліфіковано за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

У відомстві зазначили, що заподіяні діями злочинного дуету збитки наразі відшкодовані в повному обсязі.

Як повідомляв УНН, неповнолітню дівчину судитимуть за вбивство пенсіонерки та підпал.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП