zhitomirskiy-sud-zaboroniv-pidpriyemtsyam-shukati-burshtin-na-tisyachakh-gektariv

Житомирський суд заборонив підприємцям шукати бурштин на тисячах гектарів

 • 11010 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Житомирський окружний адміністративний суд виніс ухвалу про зупинення дії дозволів приватним підприємцям на розробку 6 родовищ з покладами бурштину загальною площею понад 18 тис. га. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури області.

"Відтак, на час розгляду справ в суді, приватним підприємствам заборонено проведення будь-яких геолого-пошукових робіт та дослідно-промислової розробки ділянок надр бурштину на території Зимухінської, Козюківської і Тетерівської ділянок в Овруцькому, а також Замисловицької, Правобережної та ділянки "Стрілка" в Олевському районах, загальною площею понад 18 тис. га", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, дію 6 оскаржуваних спеціальних дозволів зупинено.

Раніше прокуратурою Житомирської області були встановлені факти протиправної видачі Державною службою геології та надр України 6 спеціальних дозволів товариствам "Амбер Холдинг", "Райт Солюшн", "Компанія "Надра Галичини" на здійснення геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки ділянок надр бурштину на позаконкурсній основі.

Наразі за усіма позовами відкриті провадження.

Як повідомляв УНН 7 квітня, на Львівщині прикордонники виявили партію контрабандного бурштину.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП