zhurnal-nature-opublikuvav-kraschi-naukovi-znimki-2016-roku

Журнал Nature опублікував кращі наукові знімки 2016 року

 • 12658 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Видання Nature опублікувало кращі наукові знімки 2016 року, включаючи фотографії космосу, полярного сяйва та вражаючих одноклітинних, передає УНН з посиланням на сайт журналу.

Зокрема, до списку найкращих фото потрапив знімок “Дивовижні журавлі”. На ньому сотні тисяч журавлів збираються на річці Платт в штаті Небраска, США, під час їхньої щорічної міграції. Фотограф Ренді Олсон зафіксував момент, коли блискавка вдарила, створюючи примарні обриси журавлів.

"Стародавні бивні". Переважно бивні давно померлих мамонтів збираються в лісі в Якутії, Сибір. Стародавні бивні мамонтів стали настільки цінними, що деякі розвідники в даний час незаконно видобувають їх з мерзлоти. Великий бивень може коштувати десятки тисяч доларів.

Знімок “В дорозі” показує запуск в листопаді 2016 р. космічного корабля "Союз" з космодрому Байконур в Казахстані. Він переправив Пеггі Уїтсона, Олега Новицького та Томаса Песквета до Міжнародної космічної станції.

На знімку “Фантастика ніг” зображено найдрібніший сегмент з ноги комахи - приблизно 2 міліметри в діаметрі. Це частинка тіла самця жука-водолажа, який використовує її для прикріплення до спини самки під час спарювання.

"Перше світло". Найбільший і найточніший радіовимір південного неба був відкритий в жовтні. Чумацький Шлях проходить через цей вимір, який охоплює понад 300 тисяч галактик.

"Зміни Китаю". Китай у 2016 році показав далекосяжні плани щодо скорочення використання вугілля, забруднення навколишнього середовища і освоєння поновлюваних джерел енергії. На фото - сталеливарний завод у Внутрішній Монголії, що є прикладом нового шляху реформ, який обрав Китай.

На світлині “Космічний шторм”, зробленої з Міжнародної космічної станції, видно спалахи блискавок, які висвітлюють хмари. На передньому плані фото можна побачити два космічних апарати Росії, які відвідали станцію.

Знімок “Кроки кристалів” показує незвичні структури – кристали карбонату кальцію, роздруковані при 2000-кратному збільшенні.

На знімку “Священні символи” зображено образи древніх єгипетських татуювань, знайдених на мумії у квітні 2016 року, які були показані на засіданні Американської асоціації фізичних антропологів. Татуювання включають в себе двох сидячих бабуїнів на шиї мумії як символ захисту.

"Дрібне і просвічуване". У серпні команда науковців в Німеччині представила метод, який надає тканинам прозорість і стискає їх так, що вся тварина може бути відображена в одному знімку. Цей метод може виявити нервові системи і органи системи всередині тіла в незвичних деталях.

На зображенні “Яскравий елемент” показано природу стовбурових клітин, які мають діаметр 15 мікрометрів, які були помилково забарвлені після того, як було створене зображення за допомогою вакуумної скануючої електронної мікроскопії.

Українські Національні Новини

Мультимедіа