zitknennya-tankera-i-sudna-bilya-beregiv-kitayu-znaydeno-tilo-pershogo-zagiblogo

Зіткнення танкера і судна біля берегів Китаю: знайдено тіло першого загиблого

 • 10910 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. В результаті зіткнення у китайського узбережжя танкера під прапором Ірану і гонконгського суховантажу загинула щонайменше одна людина. Про це повідомляє іранське агентство ISNA, передає УНН.

В ході пошуково-рятувальних робіт було виявлено тіло одного з членів екіпажу іранського судна. Воно відправлено в Шанхай на впізнання.

Паралельно рятувальники вже другу добу намагаються ліквідувати пожежу на борту танкера.

Нагадаємо, в Східнокитайському морі виникла загроза екологічної катастрофи через витік нафти з панамського танкера. Екіпаж з вантажного судна вже вдалося врятувати, однак 32 людини з борту Санчі залишаються зниклими. Пошукові операції наразі ускладнені через токсичні хмари.

Зазначається, що панамський танкер Санчі перевозив нафту з Ірану до Південної Кореї, коли раптом зіткнувся з вантажним судном Гонконга CF Crystal, що перевозило зерно зі США ввечері 7 січня.

На борту танкера знаходиться 136 тисяч тонн конденсату, який є надлегкою версією сирої нафти, його вартість оцінюється у 66 млн дол., а на танкері нараховується близько мільйона барелів. На Санчі також перевозили певну кількість важкого і токсичного палива.

Українські Національні Новини

Новини Світу