zlochinnu-skhemu-roztrati-5-mln-grn-vikrili-na-khmelnichchini

Злочинну схему розтрати 5 млн грн викрили на Хмельниччині

 • 7754 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Службовців Хмельницького товариства з обмеженою відповідальністю викрили на розтраті 5 млн грн, отриманих від споживачів за теплову енергію. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Хмельницької області.

Встановлено, що приватне підприємство заборгувало державі 36 млн грн. При цьому, посадові особи згаданого товариства, маючи реальну можливість погасити заборгованість, розтратили кошти, що надходили на їх рахунки від фізичних та юридичних осіб за надані послуги.  Вони уклали договори про надання безвідсоткової позики та фінансової допомоги в розмірі понад 5 мільйонів гривень одному із підприємств.

Також, під час слідства встановлено, що підприємство - позичальник за місцем реєстрації на сьогодні відсутнє, а його бенефіціарним власником та власником позикодавця є одна і таж особа.

При цьому, перерахування коштів з рахунку товариства здійснювалося через прихований від податкових органів та органів державної виконавчої служби банківський рахунок. Таким чином, його посадові особи здійснили розтрату коштів в особливо великих розмірах.

За вказаним фактом 13 грудня поточного року внесено відомості до ЄРДР за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Досудове розслідування триває.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП