zlovmisnikiv-yaki-kinuli-u-kvartiru-kokteyl-molotova-suditimut-u-kharkovi

Зловмисників, які кинули у квартиру "коктейль Молотова", судитимуть у Харкові

 • 7598 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Замовника та виконавців, які кинули у квартиру пляшку із запальною сумішшю, судитимуть у Харкові. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Так у серпні цього року двоє чоловіків кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно однієї з квартир, розташованої на першому поверсі будинку на пр. Науки у Харкові.

Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє чоловіків зробили це на замовлення.

Замовником виявився 53-річний харків'янин. Він розповів, що позичив хазяїну квартири 26 тис. доларів США. Останній не повернув борг в обіцяні строки, та взагалі не поспішав віддавати гроші. Тому кредитор і замовив злочин. За словами організатора, таким чином він хотів залякати чоловіка та прискорити повернення боргу. Виконавців затримали на місці злочину, замовника - упродовж доби. Щоб уникнути покарання, чоловік намагався втекти за кордон.

Зловмисники підозрюються у правопорушеннях передбачених ч.2 ст.15 (замах на злочин), п. 1,5,11,12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Крім того, замовнику інкримінується ч.3,5 ст.27 (організація злочину) КК України.

Наразі підозрювані знаходяться під вартою.

Максимальна санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП