zustrich-d-trampa-ta-v-putina-ne-matime-dlya-ukrayini-znachnikh-naslidkiv-ekspert

Зустріч Д.Трампа та В.Путіна не матиме для України значних наслідків - експерт

 • 16897 переглядiв

В.Фесенко зазначив, що американська сторона не готова до укладання домовленостей по Україні і, що найголовніше "Трамп перебуває в російській пастці"

КИЇВ. 30 червня. УНН. Зустріч президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа та президента Росії Володимира Путіна не матиме для України значних наслідків. Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН висловив політолог Володимир Фесенко, додавши, що "українське питання" не увійде у трійку важливих питань.

"Ця зустріч "на полях", це не повноцінні переговори, тому не варто очікувати якихось проривів і рішень, тут головна мета – знайомство", - сказав В.Фесенко.

За словами політолога, крім знайомства під час зустрічі Д.Трампа і В.Путіна будуть обговорюватися питання двосторонніх стосунків США і Росії, а там багато складних питань, "починаючи з питання обмежень ядерної зброї, ракетної зброї. Друге – Сирія. Це один з ключових моментів, які будуть обговорюватися, а потім - Північна Корея".

"Українське питання, безумовно, теж буде предметом обговорення, але воно не що не буде на першому місці, а навіть у першу трійку не увійде. Тому не варто очікувати якихось надзвичайних рішень. Багато буде залежати від того, як вони один одного будуть сприймати – Путін Трампа і, особливо, Трамп Путіна", - сказав В.Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Д.Трамп через українську тему нейтралізує звинувачення у проросійськості

На думку політолога, якщо Д.Трамп вирішить, що з В.Путіним про щось можна домовлятися, то буде домовленість про зустріч на якихось нейтральних майданчиках, але, в даному випадку, знайомство і загальне обговорення.

В.Фесенко зазначив, що американська сторона не готова до укладання домовленостей по Україні і, що найголовніше "Трамп перебуває в російській пастці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Д.Трамп опинився в російській пастці

"Будь-яка поступка – по українському питанню, по Сирії, в двосторонніх стосунках, викличе нову хвилю підозр і звинувачень що Трамп, або команда Трампа працює на Росію. Трамп про це чудово знає і тому він страхується. Перед зустріччю з Путіним він зустрівся з Порошенком, тож не піде ні на які поступки. Там, де може йти мова про якісь поступки Путіну, які можуть викликати якесь не сприйняття, обурення в США, це знов викличе хвилю підозр і звинувачень щодо того, що Трамп може мати якусь залежність від Росії. І тому Трамп на такі очевидні поступки Путіну не піде", - сказав В.Фесенко.

Нагадаємо, 29 червня Білий дім підтвердив зустріч Д.Трампа і В.Путіна на G20.

Українські Національні Новини

Політика