zustrich-glav-mzs-krayin-obsye-zakinchilasya-bez-priynyattya-pidsumkovoyi-zayavi

Зустріч глав МЗС країн ОБСЄ закінчилася без прийняття підсумкової заяви

 • 7957 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Міністерська зустріч ОБСЄ закінчилася без прийняття підсумкової заяви. На завершальному засіданні діючий голова, глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр представив лише декларацію трійки співголів (Німеччина, Австрія, Італія) і власне заключну заяву, передає УНН із посиланням на ТАСС.

У поширеному комюніке "трійки" наголошується готовність продовжувати розпочату Ф.Штайнмаєром роботу з перезапуску діалогу про контроль над озброєннями. Крім того, в документі наголошується на необхідності зміцнення можливостей ОБСЄ з врегулювання конфліктів. А серед нових викликів називаються тероризм, радикалізація і насильницький екстремізм, кіберзлочинність та міграція.

Ф.Штайнмаєр у своїй заключній заяві в якості діючого голови знову зазначив, що існуюча система контролю за обігом озброєнь в Європі не відповідає сучасним реаліям і потребує доопрацювання. За його словами, нова архітектура повинна бути вибудувана таким чином, щоб забезпечити "безпека для всіх".

"Хто вважає, що можна відповісти на багато викликів, такі як міжнародний тероризм на національному рівні, той помиляється", - додав глава німецького МЗС.

Українські Національні Новини

Політика