zviazok-mizh-orhanamy-vlady-ta-vnutrishno-peremishchenymy-osobamy-ponad-850-tysiach-zvernen-z-2022-roku-opratsiuvala-hariacha-liniia-minreintehratsii

Зв’язок між органами влади та внутрішньо переміщеними особами: понад 850 тисяч звернень з 2022 року опрацювала "гаряча лінія" Мінреінтеграції

 • 24419 переглядiв

Гаряча лінія Міністерства реінтеграції, що складається з 36 операторів, які працюють цілодобово, опрацювала понад 850 тис. звернень від українців з середини 2012 року для вирішення кризових питань, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи, включаючи оформлення статусу та виплат, а також виплати сім'ям військовополонених.

"Гаряча лінія 1548" Мінреінтеграції, у складі 36 операторів цілодобово приймає звернення українців: є можливість звернутися для вирішення всіх можливих кризових питань, як наприклад, оформлення статусу та виплат для внутрішньо-переміщених осіб, або питань виплат сім’ям військовополоненим тощо. Понад 850 тисяч звернень опрацьовано з середини 2022 року.

Про це передає УНН, із посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Деталі

У 2022 році створена цілодобова "Гаряча лінія 1548" для надання оперативної допомоги громадянам у кризових ситуаціях. За цей час лінія опрацювала понад 850 тисяч звернень.

Основне завдання гарячої лінії – це вирішення всіх можливих кризових питань внутрішньо переміщених осіб. 

- розповів заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Анатолій Стельмах.

Це можуть бути психологічні питання. Питання про те, як можна евакуюватися з тимчасово окупованих територій України. Це може бути питання оформлення статусу та виплат для внутрішньо переміщених осіб. А також питання виплат сім’ям військовополоненим.

– повідомив Андрій Терещонок, начальник відділу інформаційно-довідкової служби соціального спрямування «Гаряча лінія 1548».

Україна схвалила план реформ для програми ЄС на 50 млрд євро, планує направити Єврокомісії найближчим часом - Шмигаль18.03.24, 11:57 • [views_0]

У відомстві підкреслюють, що це, по-суті, комунікаційний майданчик між органами влади та внутрішньо-переміщеними особами. В тому числі, для українців, які вимушені були виїхати за кордон, або зараз залишаються на тимчасово окупованій території.

За сприянням USAID, гарячу лінію було забезпечено всім необхідним обладнанням. Гаряча лінія Мінреінтеграції, 36 операторів працюють цілодобово, 24/7.

В Україні значне збільшення випадків ПТСР: майже 4-кратне зростання у 2023 році проти довоєнного рівня18.03.24, 13:50 • [views_0]