zvolikannya-mozu-iz-dopomogoyu-onkokhvorim-svidchit-pro-vidsutnist-lyudyanosti-i-profesiynosti-nardep

Зволікання МОЗу із допомогою онкохворим свідчить про відсутність людяності і професійності - нардеп

 • 9846 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Міністерство охорони здоров’я вже третій тиждень не реагує на ініціативу "Клініки Спіженко" безкоштовно пролікувати онкохворих на загальну суму близько 8,5 млн грн. Таким чином відомство щонайменше порушує клятву Гіппократа, а загалом – це є свідченням непрофесійності, відсутності гуманності та бажання іти на зустріч громадянам, якими МОЗ мав би опікуватися. Про це у коментарі УНН повідомив член Комітету ВРУ з питань охорони здоров'я, народний депутат Андрій Шипко, коментуючи позицію заступника міністра охорони Олександра Лінчевського, який заявив, що за законом має 30 днів, аби відповідати на листи.

"По-перше, це свідчить про непрофесійність. Хто такий лікар? Це перша людина, яка приходить і простягає руку. Принцип Гіппократа – не нашкодь, а завжди відреагуй і допоможи. Якщо ви бачите, що сьогодні клініка іде вам на зустріч, і може вирішити питання, може спасти життя людей, при чому не важливо це буде одна людина чи більше, ви маєте негайно взяти ноги в руки і реагувати. Мова іде про життя! Це - найдорожче. Про які 3 дів може іти мова, коли кожна хвилина на вагу золота?", - наголосив нардеп.

Також, А. Шипко зазначив, що за наявності бажання і волі реакція на такі ініціативи може і має бути миттєвою, адже онкохворі чекати не можуть.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Не розумію мотивів чиновників, які відмовляються врятувати життя - О.Спіженко

"За бажання питання вирішується за годину. Є ініціатива, люди дають можливість, то чого ти сидиш? Чого чекаєш? Кидай все! Олександр Лінчевський позиціонує себе як лікар. Давайте тоді уявимо таку ситуацію: наприклад, якщо він стоїть біля операційного столу, він може кинути операцію, аби піти і чимось своїм зайнятись? Ні, він має її робити, він має рятувати життя. То чого він пішов у Міністерство? Забув, як ти працював у лікарні? Як рятував людей? Я шокований. Якщо ви працюєте у МОЗ – то мало закінчити школу, університет, хоча до цього теж є питання, важливо бути насамперед людиною і лікарем. Є ситуації, коли не треба довго думати, гадати, треба діяти", - сказав він.

Нагадаємо, три тижні тому Центр онкології “Клініка Спіженко” звернувся до МОЗ України із соціальною ініціативою безкоштовно пролікувати онкохворих українських пацієнтів, які у черзі очікують на бюджетне фінансування, аби отримати лікування.

У МОЗ на пропозицію лікарні досі не відреагували.

Українські Національні Новини

Суспільство