Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Вівторок, 28 березня 2017 01:36
youtube
Cto
медичний працівник
Спеціаліст із закупівель
Ексклюзив: Суспільство

УНН: стартувало тестування зразків дитячої молочної продукції на вміст антибіотиків

УНН: стартувало тестування зразків дитячої молочної продукції на вміст антибіотиків
УНН: стартувало тестування зразків дитячої молочної продукції на вміст антибіотиків

УНН розпочинає соціальний експеримент щодо лабораторного дослідження дитячої молочної продукції на відповідність стандартам якості

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Сьогодні, 2 серпня, журналісти УНН спільно із представниками правління Всеукраїнської асоціації захисту прав споживачів “Споживча довіра” та Державного центру сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції відібрали зразки низки молочних продуктів для дитячого харчування з метою їх лабораторної перевірки на відповідність критеріям якості.

Так, було закуплено 6 зразків різних виробників дитячої молочної продукції харчування у двох центральних супермаркетах міста. Зокрема, було придбано питні йогурти для дітей та сиркові маси, які можна вживати малечі до 1 року.

“Відібрано 6 зразків продукції для дітей. Це кисломолочна і цільномолочна продукція”, — розповіла заступник правління Всеукраїнської асоціації захисту прав споживачів “Споживча довіра” Олена Захарова.

За словами О.Захарової, відібрані зразки продукції направляються до акредитованої та незалежної лабораторії Державного центру сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції у спеціальній сумці-холодильнику. Також, на відібрані зразки формуються акти закупівлі і додаються фіскальні чеки.

“Закуплені зразки продукції поміщаються в сумку-холодильник і в такому стані відправляються в лабораторію
Далі, зразки направляються в лабораторію. На них складаються акти закупівлі з прикріпленням чека фіскального. Зразки діляться на 3 групи — один відправляється в лабораторію для досліджень, а два інших пломбуються як зразки-свідки”, — наголосила вона.

У свою чергу завідувач лабораторії Державного центру сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції Наталія Лапай розповіла, що відібрані зразки направляються у відділі мікробіологічних досліджень, де тестуватимуться на вміст антибіотиків.

“Продукція буде направлена до Державного центру сертифікації експертизи сільхозпродукції у відділ мікробіологічних досліджень. Буде досліджуватися ця продукція на наявність антибіотиків у продукції дитячого харчування.
Центр акредитований українським національним акредитаційним органом на дослідження харчових продуктів, в тому числі, і антибіотиків”, — розповіла вона.

Н.Лапай також додала, що при дослідження застосовуватиметься імуноферментний метод, який покаже наявність чи відсутність антибіотиків у відібраній продукції.

“За основу візьмемо метод імуноферментний. Якраз на підставі цього методу і буде виявлено відсутність або наявність антибіотиків в продукції”, — наголосила вона.

Результати досліджування на наявність антибіотиків у молочній продукції дитячого харчування згодом будуть оприлюднені УНН.

“Сьогодні у нас 2 серпня, результати з досліджень ми отримаємо до 5 серпня”, — підкреслила Н.Лапай.

Довідка УНН: антибіотики до молочної продукції можуть потрапити у два способи, або ж з організму тварини, або тоді, коли їх додає виробник. Зокрема, антибіотики можуть додаватися до молочних продуктів харчування під час переробки молока для продовження термінів зберігання кінцевого продукту. Антибіотики та інші речовини перешкоджають розвитку бактерій і швидкому скисанню молока.

Тривале використання в їжу продуктів, що містять залишкову кількості антибіотиків, може викликати несприятливі для здоров’я людини наслідки — алергічні реакції, дисбактеріоз, утворення і передачу резистентних форм мікробів.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, очільник Держпродспоживслужби В.Лапа визнав, що в Україні молочна продукція — низької якості. За його даними, виробники молочних товарів, з метою економії на виробництві, мінімізують вміст молока у продукції через додавання різноманітних інгредієнтів.

За даними ДП “Київоблстандартметрологія”, в Україні більше 50% вершкового масла і спредів є фальсифікатом.

Також нагадаємо, Держпродспоживслужба повідомила УНН, що з початку року сім разів перевіряла якість дитячого харчування, і жодних проблем ні в кого з виробників не виявила.

При цьому, за даними лікарів, якість продуктів у супермаркетах на рівні держави не контролюється.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...