Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Вівторок, 28 березня 2017 07:59
youtube
Ексклюзив: Економіка

Альтернативні дані про якість продуктів харчування мають давати ЗМІ та громадські організації - О.Цильвік

Альтернативні дані про якість продуктів харчування мають давати ЗМІ та громадські організації - О.Цильвік

Виробники, які займаються фальсифікаціями, зацікавлені, щоб споживач не мав повної та достовірної інформації про їх товари, пояснює експерт

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Станом на сьогодні молочна продукція в Україні - це найбільш фальсифікований сегмент. У свою чергу, вітчизняний виробник, який займається фальсифікаціями, зацікавлений, аби споживач не мав доступу до повної та достовірної інформації про товар. Відтак, на сьогодні єдиним альтернативним джерелом отримання точної інформації про якість продуктів харчування є ЗМІ та незалежні громадські організації. Про це у коментарі УНН повідомив заступник голови правління Союзу споживачів України Олег Цильвік.

"Чому молочні підприємства випускають продукцію не за нормативними документами, мені складно сказати, але ця тенденція набула масового характеру і сьогодні вже не секрет, що саме молочна продукція - це найбільш фальсифікований сегмент продукції. Це стосується і масла і молочних виробів. У нас Конституцією, законодавством заборонена реалізація продукції, яка представляє небезпеку для здоров’я людини. Тому безпосередньо ці виробники мають бути відомі щонайменше для широкого загалу, щоб споживачі розуміли, що цю продукцію на даний момент купувати небезпечно.

Виробник, який випускає фальсифіковану продукцію, зацікавлений, аби не доводити до споживача повну та достовірну своєчасну інформацію про якість та безпечність своєї продукції. Тому саме ЗМІ, незалежні громадські об’єднання, які займаються такою незалежною перевіркою – це сьогодні єдина альтернативне джерело отримання інформації для споживача. Тим паче в умовах, коли в країні не працює ринковий нагляд - такі випадки будуть мати масовий характер", - наголосив він.

О.Цильвік також розповів про те, що сьогодні є два основних джерела потрапляння антибіотиків у молочну продукцію.

"Антибіотики потрапляють в молоко або через харчування тварини, або це вже безпосередньо виробник, щоб знешкодити суттєві забруднення сировини, додає їх у процесі виробництва... Це основні джерела, звідки може взятися у продукції антибіотик", - наголосив він.

Також, за словами О.Цильвіка, на сьогодні відповідальність за дотримання виробником якості продукції харчування покладена на Держпродспоживслужбу, яка має усі інструменти впливу на зупинення виробництва певної фірми до повної перевірки з боку держоргану.

"У принципі сьогодні єдина структура яка має здійснювати контроль за цим видом продукції це Держпродспоживслужба. Менше, чим можуть бути покарані такі виробники, – це адміністративні штрафи. А в принципі, вони мають зупинити виробництво до повної перевірки з боку Держпродспоживслужби, адже це вже небезпека для здоров’я людини", - повідомив він.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...