Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Вівторок, 06 грудня 2016 21:46
youtube
Ексклюзив: Суспільство

Пліснява у хлібній продукції виникає через порушення технології пакування - експерт

Пліснява у хлібній продукції виникає через порушення технології пакування - експерт

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Виникнення плісняви на хлібних продуктах може бути зумовлене неправильним зберіганням чи порушенням технології пакування. Так, чи інакше, але вживати запліснявілі продукти в їжу не можна, тому що цвіль провокує небезпечні для життя людини мікотоксини. Про це, коментуючи результати дослідження якості хлібу, УНН розповіла експерт, керівник відділу тестувань Центру експертиз ТЕСТ Ніна Кільдій.

“Пліснява може виникати у продукті, якщо, наприклад, зберігали його при підвищеній вологості. Це може бути також і через те, що гарячий хліб запаковують у полімерну упаковку, у зв’язку з чим під плівкою утворюється конденсат. Оскільки, пліснява полюбляє вологу, вона може почати там дуже активно розвиватися. У хліба, який має термін зберігання 1 добу, навряд чи може бути пліснява. У полімерні матеріали запаковують хлібну продукцію, бо це продовжує термін її зберігання”, — розповіла вона.

Загалом, за словами експерта, хліб сам по собі не є стерильною субстанцією.

“Починаючи навіть із зерна. У зерні є достатня кількість мікроорганізмів, які потрапляють у борошно, але вони там не розвиваються, бо у борошна низька вологість. Відповідно, коли випікають хліб — то потім, при сприятливих умовах, активно починає розвиватися пліснява”, — пояснила Н.Кільдій.

Вона також додала, що запліснявілу продукцію вживати у їжу не можна. Більше того, не бажано годувати хлібом із цвіллю домашніх тварин.

“Запліснявілі продукти вживати не можна, тому що пліснява продукує мікотоксини. Звісно, якщо людина з’їсть шматочок запліснявілого хліба, вона якесь серйозне отруєння відразу не отримає, тому що, щоб мікотоксини чинили таку сильну, в тому числі і канцерогенну дію, треба, щоб їх була висока концентрація. Але, у будь-якому випадку, запліснявілі продукти не можна вважати і в принципі навіть вважається, що запліснявілий хліб не варто згодовувати навіть домашній худобі, якщо мова іде, наприклад, про корову, бо це може потім далі переходити у молоко”, — зазначила експерт.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, у зразках хлібної продукції вітчизняного виробництва було виявлено плісняві гриби.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...