Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
четвер, 27 липня 2017 р.00:58
Новини: Здоров'я

Лікарі розповіли, споживання якої риби допоможе у профілактиці ішемії серця

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Червона риба, зокрема, сьомга та форель, яка виросла у дикій природі, а також океанічний оселедець містить жирні кислоти Омега-3, які відіграють важливу роль у профілактиці ішемічної хвороби серця. Про це під час круглого столу, присвяченого проблемам здорового харчування, розповіла головний гастроентеролог МОЗ України Наталя Харченко, передає кореспондент УНН.

"Майже не містять Омега-3 сьомга та форель, які штучно розведені та вигодувані спеціальними кормами. Адже для того, щоб у червоній рибі ця речовина сформувалася, риба має вполювати і креветку, й дрібну рибку. Натомість, Омега-3 є у океанічних оселедцях, які можна придбати у магазинах набагато дешевше", - розповіла Н.Харченко.

Нагадаємо, за даними дослідження, причиною 67% випадків передчасної смертності в Україні є серцево-судинні захворювання.

Джерело: УНН
Теги: МОЗ,
Відео
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...