Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
четвер, 19 жовтня 2017 р.20:20
Новини: Економіка

Борщ у Львові коштує майже 66 гривень

ЛЬВІВ-КИЇВ. 17 листопада. УНН. Аби приготувати борщ, львів’янину доведеться витратити 65 грн 71 коп. Про це інформує кореспондент УНН, який здійснив моніторинг цін на інгредієнти для борщу на Галицькому ринку у Львові.

Ціни на інгредієнти для приготування борщу на центральному ринку Львова можна придбати за такі кошти: капуста – 10 гривень за кілограм, морква – 10, буряк – 9,50, цибуля – 12, кріп та петрушка коштують по – 5 гривень за пучок (50 г.), сметана 12, олія соняшникова – 26, картопля - 5, томатна паста 5 грн. (70 г.), часник 10 грн за 100 грам, сметана 10 грн (400 г.).

Для приготування борщу найбільше львів’янину доведеться викласти з власної кишені за сало та м’ясо – 68 грн та 73 грн відповідно.

Цікавим є той факт, що на ринках Львова сало дорожче, ніж м’ясо.

Отож, шляхом нехитрих математичних операцій, підраховуємо вартість трьох літрів львівського борщу:

-капуста – 500 г = 5 грн;

- томатна паста - 70 г = 5 грн;

- морква – 100 г = 1 грн.

- буряк - 300 г = 3,16 грн;

- картопля - 600 г = 2,80 грн;

- часник - 25 г = 2,25 грн;

- цибуля - 150 г = 1,80 грн;

- петрушка – 50 г = 4 грн;

- кріп – 50 г = 5 грн;

- м’ясо (свинина) - 400 г = 29,20 грн;

- сметана - 50 г = 50 коп ;

- олія - 100 г = 2,60 грн;

- сало - 50 г = 3,40 грн.

Загальна вартість трилітрової каструлі борщу у Львові коштуватиме 65 гривень 71 копійку.

Джерело: УНН
Відео
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...