Борщ у Львові коштує майже 66 гривень
ЛЬВІВ-КИЇВ. 17 листопада. УНН. Аби приготувати борщ, львів’янину доведеться витратити 65 грн 71 коп. Про це інформує кореспондент УНН, який здійснив моніторинг цін на інгредієнти для борщу на Галицькому ринку у Львові.
Ціни на інгредієнти для приготування борщу на центральному ринку Львова можна придбати за такі кошти: капуста – 10 гривень за кілограм, морква – 10, буряк – 9,50, цибуля – 12, кріп та петрушка коштують по – 5 гривень за пучок (50 г.), сметана 12, олія соняшникова – 26, картопля - 5, томатна паста 5 грн. (70 г.), часник 10 грн за 100 грам, сметана 10 грн (400 г.).
Для приготування борщу найбільше львів’янину доведеться викласти з власної кишені за сало та м’ясо – 68 грн та 73 грн відповідно.
Цікавим є той факт, що на ринках Львова сало дорожче, ніж м’ясо.
Отож, шляхом нехитрих математичних операцій, підраховуємо вартість трьох літрів львівського борщу:
-капуста – 500 г = 5 грн;
- томатна паста - 70 г = 5 грн;
- морква – 100 г = 1 грн.
- буряк - 300 г = 3,16 грн;
- картопля - 600 г = 2,80 грн;
- часник - 25 г = 2,25 грн;
- цибуля - 150 г = 1,80 грн;
- петрушка – 50 г = 4 грн;
- кріп – 50 г = 5 грн;
- м’ясо (свинина) - 400 г = 29,20 грн;
- сметана - 50 г = 50 коп ;
- олія - 100 г = 2,60 грн;
- сало - 50 г = 3,40 грн.
Загальна вартість трилітрової каструлі борщу у Львові коштуватиме 65 гривень 71 копійку.