Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Субота, 27 травня 2017 13:13
youtube
Новини: Економіка

Борщ у Харкові коштує понад 70 гривень

ХАРКІВ-КИЇВ. 19 листопада. УНН. Для приготування трилітрової каструлі борщу харків’янам доведеться витратити 73 грн 20 коп. Про це інформує кореспондент УНН, який відвідав “Кінний ринок” Харкова та вивчив ціни на інгредієнти для борщу.

Складові для національної української страви у Харкові можна купити за таку суму: картопля - 7 грн за кіло, буряк - 6,50 грн, капуста - 16,50 грн, цибуля ріпчаста - 11 грн, зелень (петрушка і кріп) обійдуться у 12 грн за 100 г, сметана домашня (300 г) - 12 грн, морква - 6 грн за півкіло, соняшникова олія - 25 грн за 1 літру, часник - 7.20 за 100 грамів, і томатна паста - 19 грн за 480 г.

За м'ясні продукти жителям Харкова потрібно викласти найбільше коштів: сало - 75 грн за кілограм, а м'ясо (свинина) - 78 грн за кіло.

Тож, якщо взяти рецепт класичного українського борщу, то вартість трьох літрів страви у Харкові можна підрахувати наступним чином:

- картопля - 600 г = 4.20 грн;

- томатна паста - 70 г = 2.70 грн;

-капуста - 500 г = 8.25 грн;

- буряк - 300 г = 1.95 грн;

- морква - 100 г = 1.20 грн;

- цибуля - 150 г = 1.65 грн;

- часник - 25 г = 1.80 грн;

- петрушка - 50 г = 6 грн;

- кріп - 50 г = 6 грн;

- олія соняшникова - 100 г = 2.50 грн;

- м'ясо (свинна) - 400 г = 31.20 грн;

- сало - 50 г = 3.75 грн;

- сметана - 50 г = 2 грн.

Таким чином, загальна вартість трилітрової каструлі борщу в Харкові становить 73 грн 20 коп.

Джерело: УНН
Теги: борщ
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...