Експорт українського м’яса в березні зріс на 24%

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Експорт м’яса та субпродуктів у січні-березні 2016 року склав 61,7 тис доларів США. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.
Міністр зазначив, що за минулий місяць було експортовано м’яса та субпродуктів на суму 28,3 тис. дол. США, що на 24% більше порівняно з минулим місяцем.
“Основними імпортерами української продукції були Ірак, Арабські Емірати, Йорданія, Німеччина і Нідерланди”, — додав О.Павленко.
О.Павленко нагадав, що нещодавно Україна також отримала доступ на ринок охолодженої яловичини і м’яса птиці Ізраїлю. Процес узгодження ветеринарних сертифікатів вже розпочався.
“Постійно ведеться робота щодо відкриття нових ринків та здійснюється узгодження вітчизняних норм та стандартів у сфері харчової безпеки з міжнародним законодавством, зокрема європейським, що дозволить українським виробникам значно розширити експортні можливості”, — наголосив О.Павленко.