Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
четвер, 19 жовтня 2017 р.20:39
Новини: Події

Г.Москаль продемонстрував уміння у приготуванні традиційного овечого сиру

УЖГОРОД-КИЇВ. 30 травня. УНН. Вчора, 29 травня, у рамках святкування “Проводів отар на полонину”, що відбулися у Міжгірському районі Закарпаття, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль продемонстрував гостям свята вміння у приготуванні традиційного овечого сиру, передає кореспондент УНН.

Худобу, яка вчора рушила на полонину, подоїли вівчарі, після чого молоко передали майстрам — голові Закарпатської ОДА Г.Москалю, голові Мукачівської РДА Сергію Гайдаю та голові Іршавської РДА Олександру Горіну. Г.Москаль власноруч поєднав молоко з природнім ферментом пепсином, вимішав молочну суміш, а потім сформував однорідний овечий сир.

“Я народився у селі, тому мені звична будь-яка сільськогосподарська робота. В принципі, якщо треба, то міг би і вівцю подоїти”, — прокоментував свою участь у заході Г.Москаль.

Після оцінки місцевими експертами готового продукту, голова ОДА пригостив гостей свята своїм виробом. Всі, хто спробував сир від Г.Москаля, схвально оцінили смакові якості страви і навіть жартома запропонували один із видів овечого сиру назвати на честь губернатора — “москальським”.

Нагадаємо, вчора, 29 травня, на Синевирському перевалі в урочищі Камʼянка Міжгірського району відбулося традиційне свято “Проводи отар на полонину”. Свято є знаковим для регіону, адже вівчарство — це давній промисел високогірних районів Закарпаття, а продукти з овечого молока — візитівка закарпатської кухні.

Джерело: УНН
Відео
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...