Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Пʼятниця, 24 березня 2017 14:20
youtube
Новини: Економіка

Справжнього вершкового масла в Україні майже немає – І.Кравченко

Справжнього вершкового масла в Україні майже немає – І.Кравченко

КИЇВ. 28 липня. УНН. Сьогодні масло, що продається на українських прилавках, здебільшого сфальсифіковане, оскільки містить у своєму складі жири немолочного походження. Про це під час прес-конференції повідомила генеральний директор ДП "Київоблстандартметрологія" Ірина Кравченко, передає УНН.

За словами експерта, на сьогоднішній день є близько 160 видів жирів, якими фальсифікуються молочні продукти.

“І тваринними маслами фальсифікують, і рослинними маслами різного походження. Продукція фальсифікується жирами не молочного походження. Тобто, в масло сьогодні додають жири різного походження, не придатні взагалі цьому продукту. Тобто, різних жирів може бути до 160. І чому сьогодні стало небезпечно вживати продукцію? Тому що ми не знаємо яким видом жирів воно фальсифіковане. Як фальсифікують, як змішують — знають лише технологи, що його виробляють. І це є страшно”, — розповіла вона.

Так, за словами І. Кравченко, на сьогодні якість продуктів харчування ніхто не контролює. Це і є наслідком того, що виробник, користуючись безкарністю, виробляє не якісні продукти, обманює свого споживача із метою наживи.

"Ринок взагалі ніхто не контролює. На ринку сьогодні безконтрольність і безкарність. Звісно, що у будь-якого виробника виникає бажання нажитися. Аби шляхом недобросовісної конкуренції, шляхом обману споживачів — отримати якомога більше прибутку. Це головне завдання споживача на сьогоднішній день", — наголосила вона.

Нагадаємо, експерт назвав топ-15 марок неякісного масла в Україні.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, смертність від харчовий отруєнь в Україні перевищує кількість летальних випадків від аварій на виробництві.

За словами А.Богдановича, в Україні відсутня система контролю якості продуктів харчування.

При цьому, очільник Держпродспоживслужби В.Лапа визнав, що в Україні молочна продукція — низької якості.

За його даними, виробники молочних товарів, з метою економії на виробництві, мінімізують вміст молока у продукції через додавання різноманітних інгредієнтів.

Також нагадаємо, у продуктах харчування для військових виявили стафілокок та кишкову паличку.

Джерело: УНН
Теги: масло
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...