Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Четвер, 19 січня 2017 21:33
youtube
Новини: Економіка

Кількість недобросовісних виробників продуктів харчування в Україні зростає - експерт

Кількість недобросовісних виробників продуктів харчування в Україні зростає - експерт

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Причина масової фальсифікації молочних продуктів в Україні полягає у намаганні виробника здешевити виробництво, оскільки населення значно збідніло. Про це під час прес-конференції повідомив експерт, директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає УНН.

“Причина появи фальсифікованої продукції на наших полицях в такій масовій кількості — наша бідність. Раніше це були поодинокі випадки. Згадаймо, як це було 5-6 років тому, тоді попитом користувалася продукція середнього сегмента або преміям-сегменту. Недорогої продукції було дуже мало, і нею практично ніхто не займався. І тоді сенсу підробляти, додавати пальмову олію в молоко практично не було. Зараз же, коли покупець вибирає продукцію за єдиним критерієм — ціною, ми отримуємо тенденцію збільшення кількості недобросовісних виробників.

Тут є кілька проблем. Перша у самому покупці, коли людина вірить в те, що може купити за невеликі гроші хорошу і якісну продукцію. Насправді ж це міф. Ми ж знаємо, якщо щось коштує 1 грн, а нам пропонують за 30 коп, то вже повинна закрадатися думка, що щось тут не так, або що нас хочуть обдурити. Але часто ми самі хочемо бути обдуреними. Друга проблема — виробники, які, фактично, перейшли на форму виробництва з додаванням фальсифікату”, — розповів він.

Генеральний директор ДП “Київоблстандартметрологія” Ірина Кравченко, у свою чергу додала, що якість продуктів харчування сьогодні ніхто не контролює. Це і є наслідком того, що виробник, користуючись безкарністю, виробляє неякісні продукти, обманює свого споживача з метою наживи.

“Ринок взагалі ніхто не контролює. На ринку сьогодні безконтрольність і безкарність. Звичайно, у будь-якого виробника виникає бажання нажитися. Щоб шляхом недобросовісної конкуренції, шляхом обману споживачів — отримати якомога більше прибутку. Це головне завдання споживача на сьогоднішній день”, — наголосила вона.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, очільник Держпродспоживслужби В.Лапа визнав, що в Україні молочна продукція — низької якості. За його даними, виробники молочних товарів, з метою економії на виробництві, мінімізують вміст молока у продукції через додавання різноманітних інгредієнтів.

За даними ДП “Київоблстандартметрологія”, в Україні більше 50% вершкового масла і спредів є фальсифікатом.

У список недобросовісних виробників потрапило масло 15 торгових марок.

Також нагадаємо, за словами нардепа С.Тригубенка, безлад у сфері контролю якості продуктів харчування є проявом геноциду.

“Споживач, він не може сьогодні дозволити собі нічого зайвого. Деякі навіть не мають можливості повноцінно харчуватися. Мами і бабусі відкладають гроші, економлять на всьому, аби хоч дитині купити потрібне молоко чи масло, а у підсумку отримують спред, непридатний до вживання та шкідливий для здоров’я. Ось у чому я і вбачаю цей прояв геноциду”, — наголосив політик.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...