Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Пʼятниця, 26 травня 2017 16:58
youtube
Новини: Здоров'я

За півроку від харчових отруєнь у Київській області постраждало 94 особи

За півроку від харчових отруєнь у Київській області постраждало 94 особи

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Державна установа “Київський обласний лабораторний центр МОЗ України” на запит УНН повідомила про кількість зафіксованих випадків харчових отруєнь в Київській області протягом першого півріччя поточного року, а також протягом аналогічного періоду попередніх років.

Так, протягом першого півріччя 2016 року, від харчових отруєнь в області постраждало 94 особи, з них 76 осіб — отруїлися продуктами харчування під час відвідин підприємств громадського харчування та торгівлі, 5 осіб постраждали через спалахи харчових отруєнь в побуті, 4 — мали харчові отруєння, що викликані збудниками ботулізму, 9 осіб — отруїлися внаслідок вживання грибів.

Натомість, протягом першого півріччя 2015 року було зафіксовано 3 спалахи харових отруєнь, внаслідок яких постраждали 21 особа, з них 13 осіб отруїлися внаслідок відвідин приватних підприємств, 8 — внаслідок спалахів харових отруєнь у побуті.
Також, протягом першого півріччя 2014 року спалахи харових отруєнь не фіксувалися, однак, було зафіксовано 3 випадки захворювання на ботулізм та 7 випадків отруєнь грибами (1 особа загинула).

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за даними низки експертів, якість продуктів харчування в Україні протягом останніх декількох років значно знизилася.

Також вдвічі зросла кількість випадків отруєнь неякісними продуктами.

За словами лікарів, якість продуктів, що реалізовують у супермаркетах на державному рівні взагалі ніхто не контролює

Так, за даними фахівців, близько 60% м’ясної продукції зі свинини містить антибіотики

За даними ДП “Київоблстандартметрологія”, в Україні більше 50% вершкового масла і спредів є фальсифікатом.

Також нагадаємо, за словами В.Лапи, питання самоконтролю якості продуктів харчування власного виробництва — це добра воля кожного окремого виробника, проте саме ті підприємства, які підуть шляхом відкритої “самоцензури”, матимуть перевагу серед споживачів.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...