Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Неділя, 22 січня 2017 04:30
youtube

Кількість постраждалих від харчових отруєнь в Івано-франківській області зросла майже в 10 разів

Кількість постраждалих від харчових отруєнь в Івано-франківській області зросла майже в 10 разів

У порівняні з позаминулим, 2014 роком, – майже в два рази

КИЇВ. 12 вересня. УНН. За даними Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА в області протягом першого півріччя поточного року від харчових отруєнь та захворювання на сальмонельоз постраждало 80 осіб, що в 10 разів більше, аніж протягом аналогічного періоду 2015 року. Про УНН повідомили у відповідь на інформаційний запит.

Так, у 2013 році групових захворювань на випадків харчових токсикоінфекції в Івано-Франківській області не реєструвалося.

У 2014 році було зафіксовано:

- 1 групове захворювання на харчову токсикоінфекцію, внаслідок якого захворіло 19 дітей;

- 1 групове захворювання на гастроентероколіт, коли захворіло 5 дорослих та 2 дітей;

- 1 групове захворювання на гастроентероколіт (відомче, Львівська залізниця), внаслідок чого захворіло 8 дорослих;

- 1 групове захворювання на гастроентероколіт, коли захворіло 9 дітей.

Таким чином, у 2014 році в наслідок спалахів харчових отруєнь загалом постраждало 30 дітей та 13 дорослих.

У 2015 рік – було зафіксовано 1 групове захворювання на гастроентероколіт, в наслідок чого постраждало 9 дітей.

І протягом І півріччя 2016 року в області зафіксували:

- 1 групове захворювання на харчову токсикоінфекцію, коли захворіло 7 дорослих;

- 1 групове захворювання на харчову токсикоінфекцію, внаслідок чого захворіло 11 дітей;

- 1 групове захворювання на сальмонельоз, коли захворіли 22 дорослих та 3 дітей;

- 1 групове захворювання на сальмонельоз, внаслідок якого постраждали 32 дорослих та 5 дітей.

Таким чином, протягом півроку 2016 року від харчових отруєнь постраждали всього 80 осіб, з яких – 19 діти.

Одночасно, у профільному департаменті Івано-Франківськ ОДА додали, що щорічно в області реєструється до 2,5 тисяч хворих на гастроентероколіти, з яких, в середньому 55-65% складають діти.

Примітка: наведені статистичні дані не враховують кількість постраждалих від харчових отруєнь внаслідок інфекційних захворювань.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, Харківська інфекційна обллікарня фіксує зростання випадків харчових отруєнь у два рази.

Кількість отруєнь у порівняні із минулим роком зросла і в Сумській області.

На Чернігівщині протягом півроку неякісним харчуванням отруїлося більше 420 дітей.

Народний депутат Сергій Тригубенко вважає, що причина збільшення випадків харчових отруєнь у різних регіонах України полягає у відсутності державного та ефективного контролю за якістю продуктів харчування на всіх рівнях

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...