Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Неділя, 25 вересня 2016 16:58
youtube

На Запорожжі протягом тижня від харчових отруєнь постраждало більше 300 осіб

На Запорожжі протягом тижня від харчових отруєнь постраждало більше 300 осіб

Причиною захворювань частіше за все ставало вживання молочної продукції

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Протягом тижня з 3 по 9 вересня поточного року з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) до лікарень Запорізької області звернулось 337 осіб. Про це йдеться у повідомленні ДП “Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України”, передає УНН.

“Показник захворюваності склав 18,7 на 100 тисяч населення.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень спалахів кишкової інфекції, частка захворювань в наслідок вживання харчових продуктів складає 91,3 %.

Серед причин захворювань на ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію —26,1%;

м’ясну продукцію — 25,4%;

овочі, фрукти — 9,6%;

рибну продукцію — 7,4 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках, складає 15,4%, узаконених ринках — 13,6%.

В 70,6 % випадків захворювання на ГКІ пов’язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в оздоровчому таборі на Прикарпатті отруїлися діти.

Також нагадаємо, у Львові лікарі фіксують збільшення кількості постраждалих від харчових отруєнь у десять разів.

У Харкові школу № 69 через отруєння в їдальні 80 учнів — закрили на карантин.

За словами С.Тригубенка, причина збільшення випадків харчових отруєнь у різних регіонах України полягає у відсутності державного та ефективного контролю за якістю продуктів харчування на всіх рівнях

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...