Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Понеділок, 27 березня 2017 17:28
youtube
Новини: Економіка

Для економії українці стали вживати більше чорного хліба - експерт

Для економії українці стали вживати більше чорного хліба - експерт

КИЇВ. 26 вересня. УНН. За останні два роки споживчі переваги українців значно змінилися. Передусім, це пов’язано зі зниженням рівня доходів. Зокрема, з метою економії українці частіше почали вживати макаронні вироби та чорний хліб. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає УНН.

“Крупи і картопля завжди були основою нашого раціону. Як відзначають виробники, у міру подорожчання популярної гречки ми переходили на рис, який зараз коштує 16 грн за кілограм. Ті, кому рис також не по гаманцю, більше купують макаронів вітчизняного виробництва, які коштують в середньому 9,30 грн за кілограм. Популярними за свою ціну є перловка, кукурудзяна, пшоняна і ячна крупи. Основою щоденного меню для українців є картопля, яка коштує в середньому 4,60 грн за кілограм”, - написав він.

За даними експерта, показовим є також зниження рівня споживання білого хліба.

“Натомість, ми більше їмо чорного хліба. І це не пов’язано з турботою про здоров’я”, - додав О.Дорошенко.

Він зазначив, що телятину і свинину все частіше українці замінюють курятиною, як найдоступнішим м’ясом.

Більше того, такі тенденції економії до кінця року, як у наступному, 2017-ому, не зміняться.

“Ті, кому і це не по кишені, білки отримують з яєць, які подешевшали в два рази з початку року.

До кінця року, також як і в 2017 році, ці тенденції сильно не зміняться, тому що для цього немає економічних причин. На офіційні дані про купівельну спроможність орієнтуватися не доводиться, тому звернемо увагу на роздрібний товарообіг: в 2014 році він впав на 8,6%, в 2015 році - відразу на 24%. Тому його зростання в I кварталі 2016 року у 3%, поки компенсував нам тільки 1/10 наших втрат”, - пояснив О. Дорошенко.

Нагадаємо, в рамках соціального експерименту журналісти УНН спільно із представниками Державного центру сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції відібрали зразки хліба з метою їх лабораторної перевірки на відповідність критеріям якості.

Так, було закуплено 10 зразків різних видів хліба у двох київських супермаркетах.

Відібрану продукцію будуть перевіряти на предмет вмісту у ній цвілі та мікотоксинів.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...