Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Пʼятниця, 24 листопада 2017 04:18
Новини: Політика

У ВР закликали Держпродспоживслужбу включити до планових перевірок виробників харчової продукції

У ВР закликали Держпродспоживслужбу включити до планових перевірок виробників харчової продукції

КИЇВ. 27 вересня. УНН. З урахування сумної статистики щодо кількості отруєнь в регіонах, Держпродспоживслужба мала би активізувати свою роботу щодо проведення планових перевірок суб’єктів господарювання, які виробляють та реалізовують в Україні продукти харчування. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Сергій Тригубенко, передає УНН.

“Продовжуючи тему якості продуктів харчування, точніше відсутності цієї якості ... Володимир Лапа визнав, що діюча система контролю за дотриманням виробниками стандартів якості харчової продукції а) недосконала, б) майже не лишає шансів притягнути до відповідальності порушників.

У зв’язку з цим, у мене конкретне запитання: що потрібно зробити? які зміни у який закон чи законодавчий акт внести?

Як нардеп, заявляю про готовність підтримати відповідний законопроект або ініціативу, і прошу Держпродспоживслужбу направити проекти пропонованих змін”, — написав нардеп.

Разом з тим, за словами політика, окрім констатації низької ефективності системи державного контролю, Держпродспоживслужбі для початку варто би було активізувати роботу в рамках діючих своїх функцій.

"Держпродспоживслужбі для початку пропоную активізувати роботу в рамках діючих функцій, а саме проведення планових перевірок суб’єктів господарювання, які виробляють та реалізовують в Україні продукти харчування — особливо молочні та м’ясні, — додав він.

За словами С.Тригубенка, згідно статистичних даних, споживачі найчастіше таруються від вживання неякісних молочних продуктів. На другому місці — випадки спалахів кишкових інфекцій від вживання м’яса.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, масове отруєння неякісними харчами сталося на Прикарпатті.

На Чернігівщині частіше за все люди труяться неякісним м’ясом та молоком.

На Кіровоградщині протягом півроку від харчових отруєнь постраждали більше ста людей.

У Львові кількість постраждалих від харчових отруєнь зросла у десятки разів.

Також нагадаємо, за словами лікаря О.Карловського, якість продуктів у супермаркетах на рівні держави не контролюється.

При цьому, за даними експерта О.Дорошенка, реагувати на неналежну якість продуктів харчування повинні Держпродспоживслужба та АМКУ.

Джерело: УНН
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...