Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Вівторок, 06 грудня 2016 05:00
youtube

Харчові підприємства в Україні перевірятимуть по-новому

Харчові підприємства в Україні перевірятимуть по-новому

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Сьогодні відбулося вручення сертифікатів аудиторів НАССР за результатами 1,5-річного навчання, проведеного Проектом ЄС “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні” для представників Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Про це УНН повідомили у прес-службі відповідного Проекту ЄС.

“Відповідно до нового харчового законодавства, відповідальність за безпечність харчових продуктів несуть безпосередньо оператори ринку харчових продуктів, а саме: виробник, переробник, продавець, перевізник. Це досить важливий момент, який вимагатиме від операторів ринку певної реорганізації своєї діяльності — впровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР.

Принципи НАССР означають ідентифікацію, оцінку та контроль небезпечних факторів, що є визначальним для безпечності харчових продуктів.

Державний контроль за впровадженням цього здійснюватиме Держпродспоживслужба”, — сказано у повідомленні.

В рамках проекту ЄС “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні” 1,5-річний навчальний курс пройшли 500 інспекторів Держпродспоживслужби з усіх регіонів України.

Ті, хто за результатами навчання успішно склав незалежне тестування, отримали сертифікати аудиторів, які нададуть їм право перевіряти ефективність впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, операторами ринку.

“Впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, сприятиме виходу українських виробників на європейський та світовий ринки, а українським споживачам надасть можливість вживати не тільки смачну, а й безпечну їжу”, — додали у прес-службі.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами О.Котєхової, Держпродспоживслужба не контролює якість харчових продуктів у торгових мережах.

Також нагадаємо, неякісні продукти харчування частіше продають на легальних ринках, аніж на стихійних.

Загалом протягом останнього року кількість отруєнь неякісними харчами в Україні зросла у два рази.

Однак недобросовісних виробників харчових продуктів до відповідальності майже не притягають.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...