Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Субота, 10 грудня 2016 08:57
youtube

Більшість харчових отруєнь у Запорізькій області на минулому тижні спровокувало м’ясо

Більшість харчових отруєнь у Запорізькій області на минулому тижні спровокувало м’ясо

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Протягом минулого тижня з 1 по 7 жовтня поточного року в Запорізькій області з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 225 осіб. Такі дані наводить ДУ “Запорізький обласний центр МОЗ України”, передає УНН.

Показник захворюваності становив 12,5 на 100 тисяч населення.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі становить 94,2%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м’ясну продукцію – 26,8 %; молочну продукцію – 24,2%; рибну продукцію – 7,2%; овочі, фрукти – 7,7%,

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках становить 19,1%, узаконених ринках – 13,4%.

У 67,1% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, в інтернаті на Рівненщині отруїлося 17 дітей.

У садочку Миколаєва отруїлося п’ять вихованців.

Також нагадаємо, за словами експерта О. Дорошенка, ріст цін на продукти харчування в Україні не передбачає покращення їх якості.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...