Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Субота, 25 листопада 2017 08:04

На Житомирщині вже вдев’яте відбувся Міжнародний фестиваль дерунів

ЖИТОМИР-КИЇВ. 9 вересня. УНН. Дев’ятий міжнародний фестиваль дерунів відбувся у Коростені, що на Житомирщині, повідомляє кореспондент УНН

Вкотре місцеві господині дивували туристів, а їх приїхало кілька тисяч, найоригінальнішими та найсмачнішими дерунами.

У Коростені переконують – смачніше ніде в Україні не готують, адже саме це місто має статус столиці дерунярства.

На фестивалі представили картопляники за рецептами норвежців, німців, поляків, козацькі, депутатські, древлянські та навіть соціальні. Місцеві господині наготували дерунів на будь-який смак та гаманець. Готують у Коростені навіть екзотичні іспанські деруни з не менш екзотичною назвою "тортело".

"Цей дерун називається "Тортело" - складається з картоплі яєць і цибулі і така технологія прожарки як торт. Це національна іспанська страва – тут ідуть кальмари, восьминоги, мідії, креветки, морепродукти", - розповідає господиня Олена Залевська.

"У нас деруни на Коростенщині самі смачні – вони і з сиром, і грибочками, і звичайні, і з печі. Але найголовніше, що вони робляться з любов’ю. І ми дуже хочемо почастувати всіх жителів нашої неньки України – нехай приїжджають і бачать, які ми гостинні", - додає Галина Нижник.

Варто зазначити, що фестиваль дерунів у Коростені влаштовують вже вдев’яте. Цього року до невеличкого міста з’їхалось кілька десятків тисяч людей навіть і з-за кордону. Господині знайомлять гостей з українською кухнею та традиціями, не забувають і ділитися з туристами рецептами найсмачніших дерунів.

<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/eu1cYaZPDQE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Деруни тут дуже смачні, я взагалі дуже люблю деруни – скажу чесно, я так не вмію, собі думаю, що там – я краще напечу вдома, але ні – тут такі господині, тут такий прийом, до кожного ставляться як до бажаного гостя", - розповідає туристка Лада Карпачова.

Не обходиться і без традиційної фішки свята. Саме цього дня місцевий мер скидає костюм та одягає фартух, аби показати майстер-клас з приготування картопляників. Не дарма, Коростень носить звання столиці дерунів, а місцевого мера жартома називають головним любителем картопляників.

"Дуже простий рецепт – гарна картопля, яка в нас росте на Коростенщині. Додати ще картоплю, цибулю, часник додається, борошно. І ініші інгредієнти – сіль, перець по смаку. І виходять чудові деруни", - розповідає мер Коростеня, Володимир Москаленко.

Одразу ж після свята місцеві господині візьмуться за пошук нових оригінальних рецептів, аби під час наступного фестивалю було ще смачніше та колоритніше.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на наш Telegram-канал аудіоновин та слухайте новини УНН щогодини
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...