1-serpnya-sogodni-den-povitryanikh-sil-ukrayini

1 серпня: сьогодні День Повітряних сил України

 • 53318 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Сьогодні, 1 серпня, у світі розпочинається Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування, а  в Україні відзначають День Повітряних сил Збройних сил України. Своєю чергою, віряни вшановують пам'ять преподобної Мокрини, пише УНН.

День Повітряних сил Збройних сил України

День Повітряних Сил ЗСУ відзначається згідно з Указом Президента від 27 червня 2007 року у першу неділю серпня. Історія світової авіації тісно пов’язана з українською землею.

Свято встановлено в Україні “...ураховуючи значення Повітряних сил Збройних сил України у забезпеченні обороноздатності держави...” згідно з Указом Президента України “Про День Повітряних сил Збройних сил України” від 27 червня 2007 р. № 579/2007.

Із встановленням Дня Повітряних сил Збройних сил України було скасовано День Військ Протиповітряної оборони.

Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування

Щорічно з 1 по 7 серпня проходить Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування, до проведення якого залучається і Україна. Акція проводиться з метою популяризації та підтримки природного вигодовування дітей, для пожвавлення та відновлення втраченої традиції - годування дітей грудьми. Дата проведення Тижня підтримки грудного вигодовування обрана невипадково, адже в цей день у 1990 році була прийнята Декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування. Декларацію підписали 32 країни і 10 агентств ЮНІСЕФ.

Проходить акція під егідою WABA — Міжнародного Союзу, що об’єднує організації та приватних осіб, які вірять у право матері на годування дитини грудьми і право дитини харчуватися материнським молоком. Ця організація присвячує свою роботу захисту, освіті і підтримці цих прав. WABA працює в тісному співробітництві з ЮНІСЕФ.

В 2020 році Тиждень підтримки грудного вигодовування проходив під девізом: «Підтримуємо грудне вигодовування заради здоровішої планети».

У вересні 2015 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила Цілі Сталого Розвитку – цільові показники майбутнього міжнародного розвитку. Цілі Сталого Розвитку діятимуть в період з 2015 по 2030 рік і нараховують 17 глобальних цілей задля подолання бідності, викорінення нерівності та несправедливості, а також протидії кліматичним змінам. Грудне вигодовування є інтегрованою частиною наступних Цілей Сталого Розвитку: безпечність продовольчих продуктів та харчування; здоров’я, добробут та виживання; навколишнє середовище та зміни клімату; продуктивність праці, розширення прав та соціальний захист; сталі партнерські стосунки та норми законодавства.

Мета Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування - є акцентування уваги громадськості на цінності грудного вигодовування та популяризація здорового способу життя.

Під час проведення Тижня підтримки грудного вигодовування в Україні медичними працівниками за участі громадських організацій будуть проведені он-лайн круглі столи, виступи в ЗМІ та інші дистанційні заходи з метою підтримки грудного вигодовування та популяризації здорового способу життя.

У неділю, 1 серпня, іменини відзначають власники таких імен: Роман, Степан, Тихон, Дмитро, Григорій, Митрофан. 

Українські Національні Новини

Суспільство