10-prioritetnikh-zavdan-na-postu-mera-irina-vereschuk-prezentuvala-programu

Десять пріорітетних завдань на посту мера: Ірина Верещук презентувала програму

 • 16752 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Кандидат у мери Києва від партії "Слуга народу" Ірина Верещук назвала десять головних проблем, які турбують киян, і запропонувала шляхи їх вирішення. Про це Верещук заявила під час конференції Київської міської організації політичної партії "Слуга народу", передає кореспондент УНН.

Перша проблема – розкрадання міського бюджету. За оцінками експертів розкрадається до 30% міського бюджету щорічно. Ідеться про мільярдні суми, заявила Верещук.

"Саме тому бракує грошей на вирішення проблем міста. Ми пропонуємо перезавантажити міську владу, усунути незаконний вплив бізнес-груп на владу та бюджет міста", - сказала вона.

Друга проблема – це затори, продовжила Верещук.

"Затори у місті забирають у середньому 227 годин на рік. За своє життя киянин може провести в заторах два роки. Київ є одним із європейських лідерів із заторів та забруднення повітря.

Ми пропонуємо побудувати перехоплюючі паркінги та стоянки на в'їздах до столиці, побудувати київську об'їзну дорогу для зменшення потоку транзитного транспорту , а також розвиток громадського та малого персонального транспорту – велосипеди, електросамокати тощо", - додала вона.

Третьою проблемою столиці є рівень його забрудненості.

"Київ є одним із світових лідерів із забруднення повітря. 75-85 % забруднення в місті спричиняє автотранспорт.

В місті застаріла система очистки міської каналізації. Щороку киян викидають понад 1 млн тонн відходів, з яких переробляється лише третина, а решта залишається на сміттєзвалищах. В той час, як Київ досі не має сучасного сміттєпереробного заводу.

Ми пропонуємо реконструювати Бортницьку станцію аерації, побудувати сучасний сміттєпереробний завод", - сказала вона.

Четвертою проблемою Києва є занедбана "соціалка", каже Верещук.

"Чинна міська влада імітує підтримку малозахищених верств населення через подачки напередодні виборів. Суми, які виділяються на соціальні програми, часто менші за вкрадене на непрозорих муніципальних закупівлях чи інфраструктурних довгобудах.

Ми пропонуємо направляти кошти, вилучені з корупційного обігу чинної влади, на міські соціальні програми , в тому числі – на будівництво муніципального житла", - каже Верещук.

П'ята проблема – неякісні житлово-комунальні послуги.

"За 5 років мерства Кличка вартість ЖКП зросла в 5 разів, за такої ж низької якості цих послуг. Оплата ЖКП складає суттєву частину витрат київських сімей. Борги за комунальні послуги у місті станом на сьогодні - понад 5 млрд грн

Ми пропонуємо забезпечити капітальний ремонт комунальних мереж а також зниження тарифів на ЖКП", - зазначила кандидат у мери.

Ще одна важлива проблема Києва – якість громадського транспорту.

"У перерахунку на одного мешканця, Київ вдвічі гірше укомплектований автобусами і тролейбусами, ніж Варшава, Прага і Будапешт. Трамваями у 3-4 рази. На 1 млн 700 мешканців Варшави щодня на маршрути виходить 2,5 тис. громадського транспорту. На майже 4 млн мешканців Києва - 920 одиниць техніки.

Ми пропонуємо знищити корупційні годівниці, що дозволить вивільнити кошти на закупівлю сучасних автобусів тролейбусів і трамваїв. Новий транспорт буде більш комфортним екологічним та інклюзивним", - сказала Верещук.

Важливою також є проблема не достатньої інклюзивності міського простору, який не відповідає європейським стандартам за рівнем комфорту для людей з особливими потребами, людей похилого віку, дітей.

"Ми пропонуємо разом із громадою впроваджувати стандарти інклюзивності в міський простір столиці", - зазначила Верещук.

Восьмою та дев'ятою проблемою Києва є незаконні забудови та афери на ринку житла. Так, у Києві понад 100 незаконних забудов і ще стільки ж потребують перевірки.

"За потурання міської влади будівельні аферисти ошукують киян. Десятки тисяч людей лишаються без грошей та житла, а багатоквартирні будинки стоять недобудованими.

Ми ухвалимо відповідне законодавство, що унеможливить житлові піраміди. Міська влада не повинна пускати на ринок житлового будівництва фінансово не спроможних та некомпетентних забудовників", - додала Верещук.

Десятою проблемою Києва є міська влада та її очільник Віталій Кличко.

"Кличко слабкий, а тому корумпований, він залишок режиму Порошенка. За Кличка в місті сформувалася тіньова влада. Містом керують "смотрящі", яких кияни на це не уповноважували. Ресурси Києва використовуються в інтересах тіньової влади", - сказала Верещук, додаючи, що цю проблему можна вирішити шляхом обрання нового мера Києва.

Нагадаємо, партія "Слуга народу" оголосила сьогодні свій список на вибори до Київради.

Українські Національні Новини

Політика