105-tysiach-dolariv-za-rishennia-u-spravi-pro-smertelnu-dtp-sudytymut-kropyvnytskoho-suddiu

10,5 тисяч доларів за рішення у справі про смертельну ДТП: судитимуть Кропивницького суддю

 • 22510 переглядiв

Суддю Кропивницького апеляційного суду та його спільника звинуватили у вимаганні та отриманні хабара у розмірі 10 500 доларів США за винесення м'якого вироку у справі про смертельну ДТП.

Прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт стосовно судді Кропивницького апеляційного суду, якого разом з іншою особою викрили на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди за ухвалення пом'якшувального вироку стосовно винуватця смертельного ДТП. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, пише УНН.

Деталі

У межах досудового розслідування встановлено, що суддя за пособництва іншої особи висловив прохання надати неправомірну вигоду у розмірі 10,5 тис. дол. США за призначення за результатами апеляційного розгляду справи особі, яка спричинила ДТП зі смертельними наслідками, покарання, що не пов’язане з реальним позбавленням волі.

Зважаючи на те, що колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю ДТП покарання у виді позбавлення волі, більшу частину коштів особи повернули. Під час проведення слідчих дій, правоохоронці за місцем проживання посередника виявили частину незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 дол. США,

- йдеться у повідомленні.

Дії судді кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Його спільника – за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення щодо колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва за оренду квартири за 1000 гривень на місяць, оштрафував його на 2550 гривень та конфіскував подарунок вартістю 906 600 гривень.