12-grudnya-den-blagodiynosti-v-ukrayini

12 грудня – День благодійності в Україні

 • 33487 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Сьогодні День благодійності в Україні, Всесвітній день загального медичного забезпечення, Світовий день запалених свічок, Міжнародний день нейтралітету, Міжнародний день “Хеві-метал”, Всесвітній день хорового співу, інформує УНН.

День благодійності в Україні

Щороку цей день припадає на другу неділю грудня.

Свято було засновано за  указом третього президента України Віктора Ющенка у 2007 році.

В указі йдеться, що державні органи сприятимуть підтримувати ініціативи та справи благодійних організацій.

Всесвітній день загального медичного забезпечення

Цей день святкують під егідою Всесвітньої організації охорони здоров'я з 2016 року 12 грудня - річниця першої одноголосної резолюції ООН, яка закликає всі країни забезпечити своїх громадян доступним і якісним медичним обслуговуванням.

Світовий день запалених свічок (World Candlelight Day)

Другу неділю грудня присвячено пам’яті померлих дітей, скорботі батьків, рідних та близьких людей. Вогонь запаленої свічки символізує полум’я душі. Пам’ятну дату започатковано у 1997 році в США.

Вперше подія була невеликим інтернет-заходом на честь дітей, які  прожили трагічно коротке життя з різноманітних причин – через хвороби, нещасні випадки, війни тощо.

Наразі до World Candlelight Day приєднуються щороку багато країн світу. О 19 годині вечора за місцевим часом у тиші та спокої запалюють мільйони свічок. Через різницю часових поясів хвиля світла подорожує земним колом протягом цілої доби.

Міжнародний день нейтралітету

Свято започаткувала Організація Об’єднаних Націй 2 лютого 2017 року.

Нейтралітет – це позиція, за якої держава відмовляється від участі у воєнних діях. Політика нейтралітету допомагає зміцнити мир та налагодити дружні й взаємовигідні відносини між країнами. ООН залучає світ до вирішення суперечок мирними шляхами та до запобігання конфліктам для суспільного міжнародного миру і безпеки.

Міжнародний день “Хеві-метал”

Цей музичний жанр з’явився у 60-70-х роках минулого сторіччя завдяки музичним колективам Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath.

Свято "Хеві-метал" було створено за ініціативи британця Айрона Метью Коллінза - завзятого фаната важкої музики. Чоловік намагався обрати дату, яка добре запам’ятовується. Отже, перше свято відбулося 12.12.12 – у 12-й день 12-го місяця 2012-го року. З цього почалася традиція щорічного святкування дня "Хеві-метал".

Всесвітній день хорового співу

Свято щороку припадає на другу неділю грудня.

Хор - колектив співаків, які виконують разом вокальний твір. 

Хорове мистецтво вважають наймасовішим видом музики, який існував ще за часів Стародавньої Греції.

Класифікація хорів дуже велика: за складом (чоловічий, жіночий, дитячий), за кількістю (малий, середній, зведений), за манерою (академічний, народний, естрадний) та за призначенням (церковний, професійний, аматорський, оперний, навчальний).

Іменини

День Ангела сьогодні святкують: Парамон, Денис, Сергій, Микола, Іван, Данило, Федір.

Українські Національні Новини

Суспільство