14-kvitnia-mizhnarodnyi-den-raptovoho-smikhu-vsesvitnii-den-futbolnoho-vorotaria

14 квітня: Міжнародний день раптового сміху, Всесвітній день футбольного воротаря

 • 126046 переглядiв

Сьогодні, 14 квітня, усі любителі гумору, і ті люди, які завжди намагаються бути позитивними та зберігати гарній настій, можуть долучитися до Міжнародного дня раптового сміху.

Сьогодні, 14 квітня, усі любителі гумору, і ті люди, які завжди намагаються бути позитивними та зберігати гарній настій, можуть долучитися до Міжнародного дня раптового сміху, пише УНН.

Мета події, яку у 1997 році започаткував письменник Іззі Гезелл, полягає у нагадуванні людству про користь щоденного щирого сміху та залучення до прояву власних емоцій.

Вже давно відомо, що сміх здатний оздоровити людину, зменшити нервову напругу, допомогти у боротьбі зі стресом, зробити кожного щасливішим та впевненішим у собі.

14 квітня обов’язково потрібно насміятись від душі, розвеселити рідних та друзів, провести цей день з позитивом, а також ввести у звичку сміх. Не впадайте у відчай, якщо проводите святковий день на самоті: створюйте веселий настрій за допомогою гумористичних телепередач, кумедних відеороликів, улюблених анекдотів тощо.

14 квітня своє професійне свято відзначають футбольні воротарі. Подія встановлена честь колумбійського воротаря Мігеля Калеро, який з’явився на світ саме 14 квітня 1971 року, і трагічно пішов з життя в результаті тромбозу 2012 році.

Під час кар’єри Калеро не був настільки популярним як інші представники воротарського цеху того часу. Однак, здобув популярність завдяки свої оригінальній манері гри. Мільйони вболівальників у всьому світі запам’ятали воротаря, який виходив на ігри у бейсболці.

У складі збірної Колумбії Мігель Калеро став переможцем кубку Америки-2001.

Ще сьогодні відбуваються заходи з нагоди Всесвітнього дня боротьби із хворобою Шагаса. Полія встановлена на честь того, що саме 14 квітня 1909 року бразильській лікар Карлос Шагас вперше описав цю тропічну воробу.

Хвороба Шагаса – це паразитарне тропічне захворювання, з яким часто стикається малозабезпечена верства населення. Особливістю хвороби є безсимптомний її розвиток. Нерідко переносники паразитів – клопи, також зараження можливо шляхом споживання забрудненої їжі, через кров, від матері дитині тощо.

Ще сьогодні можна долучитися до Міжнародного дня добрих справ. Подія була започаткована в Ізраїлі меценаткою Шарі Арісон.

Глобальна мета події робити добрі вчинки на благо планети та інших людей. Нині до Міжнародного дня добрих справ долучаються сотні тисяч волонтерів з майже 100 країн світу.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті преподобного Мартина Сповідника, Папи Римського.

Мартин народився у заможній родині, але з юних років вирішив присвятити своє життя служінню Господу. Пройшов усі сходинки церковної ієрархії і був обраний Папою Римським. Боровся з єрессю, однак не отримав підтримки з боку ієрархів та влади Риму. Б

За переказом, був засланий до Херсонесу, де і помер у 655 році.

Іменини 14 квітня святкують Мартин, Антон.

Захар Подкидишев

УНН Lite