16-lipnya-sogodni-v-ukrayini-den-bukhgaltera

16 липня: сьогодні в Україні день бухгалтера

 • 68322 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Щорічно 16 липня в Україні відзначається День бухгалтера, а у світі відзначають Всесвітній день змій, пише УНН.

День бухгалтера в Україні

16 липня 1999 року було прийнято Закон України № 996-XIV "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні". Цей Закон визначає правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні. Відповідно до Закону, метою ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності є надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства.

До 2004 року свято відзначалося федерацією аудиторів і бухгалтерів України неофіційно, що дозволило підняти престиж професії, і, отже, змусило представників державної влади по-новому поглянути на фахівців-бухгалтерів. Разом з тим, це дозволило усвідомити, що бухгалтерський облік - це не лише податкова звітність, а й основа для прийняття управлінських рішень. У результаті Указом Президента України № 662/2004 від 18 червня 2004 День бухгалтера був офіційно встановлений 16 липня.

Всесвітній день змій

На сьогоднішній день на Землі відомо біля 3458 видів змій, які поширені від напівзамерзлої тундри північної Канади, до вологих тропічних джунглів екватора і більшої частини світового океану. Змії є високоспеціалізованими хижаками. Вони відіграють дуже важливу роль в балансі будь-якої екосистеми.

Змії мають найрізноманітніші розміри і забарвлення. Наприклад, кобра королівська є найбільшою за розміром отруйною змією у світі, і в той же час найрозумніша серед усіх інших видів змій. Найбільша у світі за розмірами неотруйна змія – анаконда звичайна, яка доволі просто може здолати навіть людину. На острові Барбадос у Карибському басейні американський учений з Державного університету Пенсільванії знайшов найменшу змію на світі, яка запросто вміщається на монеті діаметром 24,26 мм. Цей вид змій, який отримав назву Tetracheilostoma carlae (синонім Leptotyphlops carlae), зовсім не отруйний, а харчується він зазвичай личинками та термітами. Однією з найкрасивіших змій у світі є райдужний пітон. Коли на його луску під певним кутом потрапляють сонячні промені, то вона переливається усіма кольорами райдуги.

Всесвітній день змій був заснований з метою допомогти людям дізнатись більше про цих плазунів і про те, на скільки важливу роль відіграють ці тварини в екоситемах

Релігійні свята

Цього дня також вшановують пам’ять мучеників Мокія і Демида, які жили в часи правління імператора Максиміліана і були відомі як ревні християни. Спочатку вони поклонялися ідолам, а потім навернулися у християнство.

Іменини сьогодні відзначають: Анатолій, Василь, Георгій, Герасим, Демид, Іван, Костянтин, Марко, Михайло, Никодим, Пилип, Хома.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    16 липня: сьогодні в Україні день бухгалтера

     • 68322 переглядiв

    Найкращий футболіст Євро-2020 перейшов у "ПСЖ"

     • 23561 переглядiв

    Байден і Меркель: Російський газ не повинен стати зброєю

     • 15920 переглядiв

    Відсьогодні вступили в силу нові норми мовного закону

     • 87731 переглядiв

    БК "Одеса" підписав американського захисника

     • 18476 переглядiв

    На 16 липня встановлено ціну на банківські метали

     • 23263 переглядiв

    Офіційний курс гривні встановлено на рівні 27,29 грн/долар

     • 18071 переглядiв

    У світі коронавірусом інфікувалися майже 190 млн людей

     • 16037 переглядiв

    Нардепи не підтримали поправки щодо мовного законодавства

     • 35082 переглядiв

    Верховний комісар ООН засудила нові репресії в Білорусі

     • 14007 переглядiв