18-grudnya-vidznachayetsya-mizhnarodniy-den-migrantiv

18 грудня відзначається Міжнародний день мігрантів

 • 15440 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Сьогодні, 18 грудня, у світі відзначають Міжнародний день мігрантів, а віряни відзначають День Сави, пише УНН.

Міжнародний день мігрантів

Міжнародний день мігранта — відзначається за пропозицією Генеральної асамблеї ООН (Резолюція № A/RES/55/93) щорічно, 18 грудня, починаючи з 2000 року. У цей день в 1990 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Міжнародну конвенцію про захист прав всіх робочих мігрантів і членів їх сімей.

Мета проведення цього Дня — зміцнити глобальні заходи захисту біженців і мігрантів. Ці зобов'язання містяться в Нью-Йоркській декларації, в який виражається політична воля світових лідерів, спрямована на порятунок життів, захист прав людини і справедливий розподіл відповідальності на глобальному рівні.

У резолюції Генеральної Асамблеї запропоновано всім державам-членам ООН, урядовим та неурядовим організаціям відзначати Міжнародний день мігранта на основі діяльності з розповсюдження інформації про права людини та основні свободи мігрантів, обміну досвідом та розробці заходів щодо забезпечення їх захисту.

У своїх посланнях, присвяченому Дню мігранта, Генеральний секретар ООН неодноразово закликав всі держави приєднатися до конвенції про захист прав робочих мігрантів. Він вказував, що світова економіка все більше залежить від робочих мігрантів, говорив про те, що без вкладу мігрантів суспільство збідніло б.

Релігійні свята

18 грудня християни східного обряду відзначають День пам’яті преподобного Сави Освяченого.

В народі святого Саву вважають батьком «зимового Миколая». Хоча сам Сава був ченцем. Він у восьмирічному віці втік до монастиря, де і залишився.

Уже в 17 років Сава прийняв чернечий постриг і так щиро постив та молився, що був удостоєний дару чудотворення.

Він жив самітником у печері, але потім біля нього почали збиратися люди й він заснував лавру (зараз монастир Мар Саба біля Єрусалиму), а після ще кілька чоловічих монастирів.

Він вимолював дощ, лікував хворих і біснуватих.

Преподобний Сава також написав перший устав церковних служб, так званий “Єрусалимський”, який згодом прийняли усі православні монастирі.

У суботу, 18 грудня, іменини відзначають власники таких імен: Геннадій, Захар, Ілля, Сергій, Сава.

Українські Національні Новини

УНН Lite