2-sichnya-den-naukovoyi-fantastiki

2 січня - День наукової фантастики

 • 27875 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Також сьогодні Всесвітній день інтроверта, Котячий Новий рік, День мотивації та натхнення, День пам’яті священномученика Ігнатія Богословця, пише УНН.

День наукової фантастики

Якщо ви можете назвати себе прихильником наукової фантастики, тоді варто запам’ятати цю дату. Попри те, що свято не є офіційним, проте його підтримує чимало відомих світових організацій. Наприклад, американська кінокомпанія Hallmark Channel та міжнародне видавництво Scholastic Corporation, яке випускає комікси. Свято заснували в США і звідти воно розповсюдилося на інші країни.

Всесвітній день інтроверта

Святкування впровадили 2011 року, щоб поширити інформацію про те, що спосіб життя інтровертів є нормальним. Інтроверти часто заглиблюються в свої почуття і не бажають ділитися ними з людьми навколо. Проте такі дії не є приводом для глузування. Інтроверти продуктивно працюють наодинці, хоча можуть знаходитися і в колективі. Їм легше висловлювати думки не усно, а на папері. Тому їхні повідомлення завжди прості та лаконічні.

Котячий Новий рік

Його придумала сімейна пара Том і Рут Рой, які проживають в США, в 2016 році. Вони стверджували, що такі прекрасні домашні улюбленці, як кішки, повинні мати свій Новий рік. А 2 січня ідеально підходить для цієї події, адже більшість людей відпочивають вдома і можуть присвятити пухнастикам весь свій вільний час.

День мотивації та натхнення

Мета цієї дати – створити для людей стимул, щоб рухатися у напрямку своєї мрії. Завдяки натхненню та мотивації в нашому житті з’являються нові речі, художники, музиканти та інші творці створюють світові шедеври, люди мріють про космос і вже роблять перші кроки для його заселення. Без мотивації життя було б сірим і одноманітним. Іноді всього одна фраза може перевернути життя і змусити діяти.

День пам’яті священномученика Ігнатія Богословця

Він прийняв смерть за Ісуса Христа і врятував тим самим інших християн від страти.

Легенда розповідає, що в дитинстві Ігнатій побачив Спасителя. Після цієї зустрічі маленький хлопчик почав нестанно молитися, прославляти його ім’я в усіх своїх промовах. Через деякий час він став учнем Івана Богослова, а вже в зрілому віці зайняв місце єпископа Антіохійського. Під час кожної своєї проповіді він укріплював душі вірян закликами не боятися смерті від язичників.

Після того, як імператор Траян отримав перемогу над скіфами, він приказав принести язичницьким богам жертви. Ігнатій відмовився цей наказ виконувати, за що його направили до Риму, щоб там, на арені цирку, стратити.

Тіло святого роздерли на арені цирку дикі звірі, проте його серце залишилося недоторканим. Очевидці стверджували, що на його внутрішній стороні був напис “Ісус Христос”.

Іменини 

День Ангела святкують: Данило, Гнат, Георгій, Іван, Юрій.

Українські Національні Новини

Культура