20-rokiv-vyaznitsi-ta-shtraf-rosiyski-zakonodavtsi-posilili-pokarannya-dlya-soldat

20 років в'язниці та штраф: російські законодавці посилили покарання для солдат

 • 161715 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Підконтрольна кремлю нижня палата російського парламенту у вівторок схвалила закон, який посилює покарання для солдатів, які порушують свої обов'язки. Про це УНН пише з посиланням на росЗМІ.

Деталі

Пакет поправок до Кримінального кодексу росії, який швидко схвалила держдума, запроваджує суворі покарання за невиконання наказів, дезертирство чи здачу в полон ворогові. Законопроект тепер має отримати схвалення верхньої палати, а потім бути підписаним путіним.

Згідно з новим законодавством, дезертирство з військової частини в період мобілізації або військового стану каратиметься позбавленням волі на строк до 10 років порівняно з п'ятьма роками за чинним законодавством.

Тим, хто добровільно здасться ворогові, також загрожує строк до 10 років, а засудженим за мародерство – до 15 років.

Інша поправка вводить ув'язнення терміном до 10 років тим, хто відмовляється йти у бій чи виконувати наказ офіцера.

Найбільш грубим порушникам, у тому числі тим, хто сприяє створенню ополчення, яке діятиме за межами росії або навіть проти її збройних сил, загрожує до 20 років в'язниці та штраф у розмірі понад 2,5 мільйона рублів, або приблизно 40 000 доларів.

Додамо

Прийняття нового закону послідувало за повідомленнями у ЗМІ про те, що деякі російські солдати в Україні відмовилися йти в бій і намагалися звільнитися зі служби.

Українські Національні Новини

Новини Світу