200-zagiblikh-pid-chas-okupatsiyi-na-kiyivschini-sche-ne-identifikovani-politsiya

200 загиблих під час окупації на Київщині ще не ідентифіковані - поліція

 • 337088 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. 1374 тіла вбитих під час окупації цивільних громадян вже виявили поліцейські Київщини. 200 загиблих ще не ідентифіковані та 283 особи вважаються зниклими безвісти. Про це в ефірі телемарафону повідомив керівник поліції Київської області Андрій Нєбитов, передає УНН.

Цитата

«З 24 лютого до нас надійшло 767 повідомлень про людей, які зникли. Наразі 484 громадянина ми відшукали. На жаль, 143 з них – серед тіл загиблих. Ще залишається 283 особи, доля яких нам невідома. Проте, росія часто застосовувала примусову депортацію мешканців Гостомеля, Ірпеня, Бучі, які перебували під окупацією, вводячи їх в оману, що тільки туди вони можуть виїхати на безпечну територію. Зі свідчень людей, яких вдалося повернути, розуміємо, що там ще є наші громадяни», – повідомив Нєбитов.

Щодо ідентифікації, то загалом на сьогоднішній день поліція Київщини виявила 1374 тіла цивільних загиблих. Більшість з них вбито зі стрілецької зброї. 1174 тіла вже вдалося ідентифікувати.

«По всіх тілах ми проводили генетично-молекулярну експертизу, вилучено ДНК і поміщено до відповідної бази», – додав Нєбитов.

Нагадаємо

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що з початку повномасштабної війни зафіксовано понад 72 000 воєнних злочинів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП