22-grudnya-den-pratsivnikiv-diplomatichnoyi-sluzhbi

22 грудня - День працівників дипломатичної служби

 • 17669 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. 22 грудня відзначають День працівників дипломатичної служби, День енергетика. Віряни святкують день зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці, пише УНН.

День працівників дипломатичної служби

Подія була започаткована порівняно недавно – 2005 року після підписання указу президентом Віктором Ющенко. Дату святкування обрали на честь заснування Генерального секретаріату міжнародних справ (1917 рік). Пізніше з нього було створено Міністерство іноземних справ.

День енергетика

Запровадили ще 1966 року, коли Президія Верховної Ради СРСР видала Указ з пропозицією створити таке національне свято. Після розпаду Радянського Союзу, деякі країни, що входили в його склад, продовжили святкувати 22 грудня День енергетика.

Свято зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці

Це важлива дата, адже саме в цей день була зачата Богородиця Діва Марія.

Свята Анна була однією з роду царя Данила. Саме він був засновником династії царів Іудеї. Народилася в сім’ї священника Матанна і стала дружиною Йоакима. Довгий час подружжя залишалося бездітними. Вони часто ходили до церкви та молилися, щоб Бог послав їм дитину. Одного разу до Анни та Йоакима явився Ангел Господній і сказав, що їхні молитви було почуто. Радісні, вони поспішили в Єрусалим, щоб в храмі принести хвалу Богу.

За те, що Господь подарував Анні та Йоакиму дитину, подружжя вирішило віддати її на служіння до Храму. Через дев’ять місяців після явлення Ангела, у них народилася донька. Її назвали Марією.

22 грудня, День Анни, коли сталося диво і подружжя зачало Діву Марію після поцілунку та обіймів, вважається невинним зачаттям. Церква вважає, що через це на Богородицю не перейшов первородний гріх, що стало першим проявом Божественного Порятунку людського роду.

В народі Анну вважають заступницею жінок. Тому до неї звертаються, коли потрібен її захист та покровительство. Особливо часто моляться святій Анні вагітні, просячи, щоб пологи минули успішно, а дитина народилася здоровою.

Іменини

День Ангела святкують: Володимир, Василь, Олександр, Степан, Вольдемар, Анна (Ганна), Єфросинія.

Українські Національні Новини

Суспільство