23-grudnya-den-shtabnikh-spetsialnostey-i-viysk-spetszvyazku

23 грудня — День штабних спеціальностей і військ спецзв'язку

 • 24897 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Сьогодні — День штабних спеціальностей і військ спецзв’язку, Всесвітній день сноуборду, День внутрішнього світла. Віряни вшановують пам’ять святих мучеників Мини Олександрійського, Єрмогена і Євграфа, пише УНН.

День штабних спеціальностей і військ спецзв'язку

Головне управління було сформовано 1992 року. І нині воно підпорядковується Службі Безпеки України. Дуже важливо своєчасно отримувати перевірену і потрібну інформацію, адже тоді влада, військовослужбовці, правозахисники можуть швидко реагувати на неї.

Всесвітній день сноуборду

Дата ще вказує на відкриття зимового сезону. На гірськолижних курортах світу подію зазвичай бурхливо святкують. Всесвітній день сноуборду затвердили 2006 року. Першими країнами, які підхопили святкування, були США, Китай.

День внутрішнього світла

Започаткували 2001 року, воно поширене серед людей будь-яких віросповідань, конфесій, національностей. Мета цього дня: нагадати про необхідність фокусуватися на таких людських цінностях, як добро, співчуття, вірність, щирість, відповідальність, рішучість, взаємодопомога.

Слово “світло” використовується не як опис вищого надприродного розуму, а людської усвідомленості, що в світі все пов’язане між собою. Те, що людина віддає іншим (в плані своїх думок, дій, емоцій) завжди до неї повертається у примноженому вигляді. 

День пам’яті святих мучеників Мини Олександрійського, Єрмогена і Євграфа

Мина приїхав до Олександрії за наказом імператора Максимином з Афін. Він повинен був придушити повстання між язичниками та християнами. Проте сам сповідував християнську релігію, а також вмів гарно говорити. А тому почав проповідувати. 

Коли імператор дізнався про це, то послав до Олександрії свого єпарха Єрмогена, щоб той провів над святим Миною суд та очистив місто від християн. Мину схопили і піддали страшним катуванням, проте його рани чудесним чином зцілювалися. Єрмоген, хоч і був язичником, побачив це чудо і сам увірував в Христа.

Тоді Максимин сам поїхав до Олександрії. Він настільки розізлився, що розрубав Євграфа, який працював у Мини секретарем. Потім він також відрубав голову Мині, а тоді і Єрмогені.

Їхні понівечені тіла кинули в море в залізній скрині, проте згодом їхні мощі знайшли і відвезли до Константинополя. На честь мученика Мини імператор Юстиніан навіть побудував храм.

Іменини

День Ангела святкують: Іоанна, Єрмогена, Євгена, Євграфа, Стефана, Ангеліни.

Українські Національні Новини

Культура