30-grudnya-den-sodi

30 грудня - День соди

 • 41702 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Також сьогодні відзначають День бекону, Фестиваль величезних змін в останню хвилину. Віряни вшановують пам'ять пророка Даниїла й Ананії, Азарії і Мисаїла, пише УНН.

День соди

В історії людства саме гідрокарбонат натрію вважається найбільш популярною хімічною речовиною. Соду використовують в різних сферах: як в кулінарії, так і в прибиранні та навіть як засіб для боротьби зі шкідниками. Наразі невідомо, як саме виникла ідея святкувати таке свято. Але сода настільки важлива для людства, що варто присвятити їй хоча б один день в році.

День бекону

30 грудня у США святкують День бекону. Саме бекон є однією з найулюбленіших страв американців. Тому не дивно, що йому присвятили не лише велику кількість рецептів, але й цілий святковий день.

Фестиваль величезних змін в останню хвилину

Багато хто з нас в перші дні нового року обов’язково ставить перед собою різну мету: виконати певні завдання, досягти у чомусь вершин. Але якщо протягом року зволікати, то вони так і залишаються нездійсненними. Тому Фестиваль величезних змін в останню хвилину присвячений саме такій меті.

Невідомо, звідки походить це оригінальне свято, але існує варіант, що до його створення підштовхнула американська кінострічка “Величезні зміни в останню хвилину” (1985 рік).

День пам'яті пророка Даниїла й Ананії, Азарії і Мисаїла

Згідно з переказами, за 600 років до Різдва Христового Єрусалим завоював вавилонський цар Навуходоносор. Він зруйнував храм, що був споруджений Соломоном, а також відвів в полон велику кількість людей. Серед бранців були молоді хлопці: Азарій, Ананій, Даниїл та Мисаїл. Цар Навуходоносор наказав навчити цих чотирьох юнаків халдейської премудрості та виховати при своєму дворі в розкоші. Проте вони не відступили від віри та вели скромне життя, харчувалися тільки овочами та пили воду.

Іменини

День Ангела святкують: Антон, Аріан, Вир, Гедеон, Філетером, Макар, Тимон, Лев, Зотика, Ярина, Феодора, Федора, Онисія, Ірина, Орина.

Українські Національні Новини

Суспільство