30-listopada-den-radiotekhnichnikh-viysk-povitryanikh-sil-zbroynikh-sil-ukrayini

30 листопада – День радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України

 • 77333 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Сьогодні в Україні святкують професійне свято — День радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України, також у світі вшановують пам’ять всіх жертв хімічної війни, віряни — день пам’яті святого Григорія Чудотворця, пише УНН.

День радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України

Подія була встановлена міністром оборони Михайлом Єжелем в 2010 році. Рішення про встановлення цього професійного свята було прийнято враховуючи важливе значення радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України та з метою підтримання престижу військової служби у військових частинах і підрозділах цього роду військ.

Радіотехнічні війська Повітряних Сил Збройних Сил України є основним джерелом інформації про повітряну обстановку і призначені для ведення радіотехнічної розвідки повітряних об’єктів та оповіщення військ.

День пам'яті всіх жертв хімічної війни

Запроваджено меморіальний день 2015 року під час проведення 20-ї сесії Конференції країн-учасниць Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення та застосування хімічної зброї та про її знищення. Головна мета заходу – віддати пошану тим, хто загинув від хімічної зброї.

День пам’яті святого Григорія Чудотворця

Він був єпископом Неокесарійським. Народився святий в Неокесарії, навчався в Олександрії, довго проживав в пустелі, захищав всіх знедолених і християн під час гонінь. Григорій Чудотворець відомий тим, що вмів нести в народ слово Боже. Саме завдяки його проповідям віру Христа прийняло чимало людей. Цікаво, що коли він вступив на кафедру, в Неокесарії проживало всього 17 християн, а перед його смертю залишилося в місті тільки 17 язичників.

Іменини

День Ангела святкують: Сергій, Григорій, Лазарь, Андрій, Никон, Михаїл.

Українські Національні Новини

Суспільство