31-sichnya-vsesvitniy-den-yuvelira

31 січня — Всесвітній день ювеліра

 • 49844 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Сьогодні, 31 січня, відзначають Всесвітній день ювеліра, День скотча, Міжнародний день зебри. Віряни вшановують пам’ять святителів Афанасія і Кирила, архієпископів Олександрійських, інформує УНН.

Всесвітній день ювеліра

Професія ювеліра вважається однією з найдавніших у світі і вимагає від людини поєднання математичного складу розуму та досконалого художнього смаку. Ювелірні вироби означають набагато більше, ніж просто прикраси. З їхньою допомогою людина демонструє свій гарний смак та високий рівень фінансової забезпеченості. Але перед тим, як вони потрапили в магазин, з ними працював справжній професіонал.

День скотча 

Скотч винайшов Річард Дрю. Чоловік працював на підприємстві, яке виготовляє целофановий матеріал та наждачний папір. А надихнуло його на створення скотчу відвідування автосервісу. Коли Дрю перебував на одному з них з перевіркою, то побачив, що на автомобілях під час фарбування різними кольорами з’являються нерівні лінії. А папір, який працівники використовували, не допомагає і не захищає від підтікань. Тоді чоловік подумав, що можна використовувати липку стрічку шириною не більше 5 см з пластиром по краям. Спочатку така інновація була сприйнята робітниками скептично, але Дрю таки вирішив запатентувати винахід. Сьогодні скотч відомий в усьому світі.

Міжнародний день зебри

Це свято запровадили природоохоронні організації, які виступають за збереження цих унікальних смугастих тварин. Смуги є природним пристосуванням, яке допомагає зебрі захищатися від диких тварин. Також вона може розвивати швидкість до 80 км/годину. Завдяки святу можна привернути увагу політиків та громадських організацій до проблеми знищення зебр.

День пам’яті святителів Афанасія і Кирила, архієпископів Олександрійських

Все своє життя вони боролися з єретиками і несли до людей віру в Христа. Афанасій народився в Олександрії в родині християн. В молоді роки став дияконом Олександрійської Церкви. Ще будучи зовсім молодим чоловіком Афанасій бачив, що в церкві немає справжньої благочесті. Адже надто багато людей є послідовниками Арія, який заперечував той факт, що Христос має в собі божественну природу. Коли помер патріарх Александр Афанасій зайняв його посаду і почав розвінчувати вчення аріан. Через це вони святого обмовили і навіть приписали йому зґвалтування і вбивство. Кілька разів патріарха виганяли з Олександрії.

Кирило також був відомим борцем за справедливість та віру в Христа. Коли він отримав посаду патріарха, то вигнав єретиків з Олександрії, освятив капище язичників та навіть побудував великий храм на його місці. Найважчою ж була боротьба Кирила з несторіанською єрессю, Кирило зміг добитися скликання Вселенського Собору. Саме там вчення Несторія визнали єретичним, а самого Несторія позбавили сану і вигнали у Лівійську пустелю.

Іменини 

День Ангела святкують: Володимир, Афанасій, Олександр, Дмитро, Вольдемар, Іларіон, Євген, Кирило, Михайло, Микола, Максим, Сергій, Омелян, Оксана, Марія.

Українські Національні Новини

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    31 січня — Всесвітній день ювеліра

     • 49844 переглядiв

    COVID-19: Ізраїль продовжує карантинні обмеження

     • 16424 переглядiв

    Офіційний курс гривні встановлено на рівні 28,78 грн/долар

     • 13647 переглядiв

    На 31 січня встановлено ціну на банківські метали

     • 15723 переглядiв

    У Бразилії через зливи і зсуви загинули щонайменше 19 людей

     • 17133 переглядiв

    ФК “Львів” віддав в оренду двох бразильських футболістів

     • 14648 переглядiв