5-grudnya-den-pratsivnikiv-statistiki

5 грудня - День працівників статистики

 • 26941 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Також сьогодні святкують Всесвітній день ґрунтів, Міжнародний день волонтера заради економічного і соціального розвитку. Віряни вшановують пам’ять мученика Прокопія Кесарійського, пише УНН.

День працівників статистики

5 грудня українці святкують День працівників статистики. Це професійне свято всіх тих людей, які прикладають чималих зусиль для того, аби офіційна статистика в нашій країні відповідала стандартам, прийнятим в світі. Початкові форми статистики з’явилися досить давно. Можна сказати, що для розвитку будь-якої держави, збір статистичних даних відіграє важливу роль.

Всесвітній день ґрунтів

Офіційно свято заснувала Організація Об’єднаних Націй в 2013 році, але ідею створення такого свята запропонував ще в 2002 Міжнародний союз ґрунтознавства. Основна мета – об’єднати всіх фахівців цієї галузі, щоб суспільство стало більш обізнаним в питанні важливості ґрунтів для продовольчої безпеки та роботи екосистем.

Міжнародний день волонтера заради економічного і соціального розвитку

Заснувала свято Організація Об’єднаних Націй в 1985 році. Цей день повинен спонукати суспільство до проведення добровільної безплатної праці в різноманітних сферах діяльності. В Україні волонтерська діяльність розпочалася лише 2014 року під час Революції Гідності.

День пам’яті мученика Прокопія Кесарійського (палестинського)

За легендами він народився та жив в Єрусалимі. Прокопій служив читцем в Кесарійській церкві. В його основні обов’язки також входило переклад Святого Письма на сирійську мову, а також роз’яснення церковних текстів.

Прокопій прославився своїм праведним життям, за що Господь нагородив його вмінням творити чудеса. Він зцілював хворих, допомагав бідним. На жаль, в той час намісник Палестини проводив гоніння на християн. Почувши про Прокопія і його чудеса, він наказав схопити читця. Після арешту його заставляли відректися від віри, але він стояв на своєму. За це проповідника стратили.

Іменини

День Ангела святкують: Олексій, Архип, Опанас, Володимир, Василь, Герасим, Максим, Ілля, Іван, Павло, Петро, Михайло, Федір, Тадей, Валерія.

Українські Національні Новини

Культура