5-sichnya-u-sviti-vidznachayut-mizhnarodniy-rozvantazhuvalniy-den

5 січня у світі відзначають Міжнародний розвантажувальний день

 • 29906 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Сьогодні, 5 січня, у світі відзначають Міжнародний розвантажувальний день, а віряни вшановують пам'ять Феодула, пише УНН.

Міжнародний розвантажувальний день

Щорічно 5 січня відзначається Міжнародний розвантажувальний день. Його мета – у розпал новорічних свят нагадати про важливість здорового способу життя.

Дієтологи рекомендують влаштовувати розвантажувальні дні не більше 1-2 разів на тиждень: їх не можна ототожнювати з довгостроковою монодієтою, від якої більше шкоди, ніж користі. Крім того, за наявності будь-яких захворювань "розвантажувати" організм слід лише після консультації з лікарем.

Так, незбалансованість харчування та вживання в їжу лише одного продукту (яблук, бананів, кефіру чи каш) може призвести до загострення хвороби, застерігає дієтолог Людмила Бабич. "Особливо це загрожує тим, хто страждає на хвороби печінки або нирок, а також при цукровому діабеті", – розповіла фахівець.

Подібні обмеження також можуть бути шкідливими при вагітності та грудному вигодовуванні, хоча іноді можуть бути рекомендовані лікарем.

Релігійні свята

5 січня у християн Свято святого Феодула. Прийшло воно до нас з раннього християнства. Святий був читцем при церкві в період гонінь на християн і на той час став однією з найвідоміших жертв. Коли Феодула схопили, то запропонували відректися від віри. Проте він обрав смерть.

У середу, 5 січня, іменини відзначають власники таких імен: Павло, Наум, Давид, Федул, Василь.​

Українські Національні Новини

Суспільство