7-rokiv-vyaznitsi-otrimav-informator-yakiy-koriguvav-artileriyu-rf-po-pozitsiyakh-sil-oboroni-v-bakhmuti

Інформатор, який "наводив" артобстріли рф на позиції Сил оборони в Бахмуті отримав 7 років в'язниці

 • 1128177 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. За матеріалами СБУ, суд призначив 36-річному мешканцю Бахмута позбавлення волі на 7 років за співпрацю із окупаційною армією. Зловмисник збирав дані щодо місць дислокації Сил оборони для наведення вогню ворога, повідомили у відомстві, пише УНН.

Деталі

Встановлено, що противника насамперед цікавила інформація про бойові позиції українських військ у Бахмуті. Крім того, зловмисник передавав російським загарбникам координати блокпостів та критичної інфраструктури на території регіону. Для комунікації з агресором він використовував анонімні месенджери, а передачу закритих відомостей здійснював у вигляді текстових повідомлень з електронними координатами та фотографіями об’єктів. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для підготовки і проведення прицільних ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських військ.

Співробітники СБУ затримали ворожого інформатора у червні минулого року під час виконання ним розвідувального завдання. У затриманого було вилучено автомат Калашникова та мобільний телефон із доказами злочинної діяльності. 36-річого мешканця Бахмута рф дистанційно залучила до негласної співпраці, тепер суд позбавив волі зрадника на 7-річний термін.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав ворожого поплічника винним за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами);
  • ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зливав” розвіддані про оборону Києва: СБУ затримала зрадника

Українські Національні Новини

Кримінал та НП