71-azerbaydzhanskogo-soldata-vbito-vnaslidok-sutichok-z-virmeniyeyu-minoboroni

71 азербайджанського солдата вбито внаслідок сутичок з Вірменією - Міноборони

 • 166099 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Останніми днями внаслідок «провокацій» з боку Вірменії загинув 71 азербайджанський солдат, повідомило у четвер міністерство оборони Азербайджану, передає УНН.

Деталі

Міністерство оборони Азербайджану опублікувало список із 71 військовослужбовця, який загинув цього тижня в ході зіткнень.

Доповнення

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив у середу, що в ході зіткнень загинуло 105 вірменських солдатів.

Після нещодавнього спалаху в регіоні Туреччина знову заявила про підтримку Азербайджану.

У середу президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Анкара розглядає останню напруженість на кордоні як результат порушення Вірменією угоди від листопада 2020 року про припинення карабахської війни, що призвело до перемоги Азербайджану, додавши, що він вважає це «неприйнятним».

У вівторок Рада безпеки Вірменії звернулася по військову допомогу до росії, яка за договором зобов'язана захищати Вірменію у разі іноземного вторгнення.

У Єревані прихильники опозиції відразу влаштували антиурядову акцію протесту, вимагаючи відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна після чуток про те, що він планував піти на поступки у багаторічній територіальній суперечці з Азербайджаном.

Довідка

Дві країни вели дві війни - у 1990-х і в 2020 році - за Нагірний Карабах, населений вірменами анклав Азербайджану.

Шість тижнів боїв у 2020 році забрали життя понад 6500 військовослужбовців з обох сторін і закінчилися припиненням вогню за посередництва росії.

За угодою Вірменія поступилася ділянками території, які вона контролювала протягом десятиліть, і Москва направила близько 2000 російських миротворців.

Етнічні вірменські сепаратисти в Нагірному Карабаху відкололися від Азербайджану після розпаду Радянського Союзу 1991 року.
Після цього конфлікт забрав близько 30 000 життів.

Українські Національні Новини

Новини Світу