78-doba-povnomasshtabnogo-vtorgnennya-operativne-zvedennya-genshtabu-zsu

78 доба повномасштабного вторгнення: оперативне зведення Генштабу ЗСУ

 • 179292 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Генштаб Збройних сил доповів обстановку на українських позиція за поточну добу, 12 травня. Про це інформує УНН.

Деталі

Розпочалась сімдесят восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей і утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках білорусь укріпл.є позиції біля кордону з Україною в Брестській і Гомельській областях.

російські окупанти здійснили артилерійські обстріли населених пунктів у Городнянському районі Чернігівської області та завдали авіаційного удару по населеному пункту в Шосткінському районі Сумської області.

З метою доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат, та логістичного забезпечення угруповання військ противник перемістив до визначеного району близько 300 одиниць озброєння та військової техніки.

На Донецькому напрямку підрозділи противника намагаються розвинути наступальні дії на Лиманському, Сєверодонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках. Основним завданням залишається встановлення повного контролю над Рубіжним, захоплення Лиману та Сєвєродонецька.

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде наступ у напрямку Кудряшівка, Сєвєродонецьк, має частковий успіх.

На Бахмутському напрямку ворог веде штурмові дії у напрямку Первомайськ, Комишуваха, бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку противник веде штурмові дії у напрямку Новобахмутівка та Новокалинове.

На Курахівському напрямку ворог наступає у напрямках Степне – Новомихайлівка, Славне – Новомихайлівка та Олександрівка – Мар’їнка. Продовжуються бойові дії.

В Маріуполі основні зусилля окупантів зосереджені на блокуванні та спробах знищення наших підрозділів в районі заводу “Азовсталь”. Противник не припиняє завдавати авіаційних ударів.

Нагадаємо

Українські військові в зоні ООС повідомили, що відбили 9 атак ворога та знищили 20 одиниць військової техніки.

Українські Національні Новини

Суспільство